Orbán Viktor: Milyen jó napot? Egy ötössel vertek meg minket

2021.07.30. 20:08

A rendező Puskás Akadémia korosztályos csapata megnyerte a 14. Puskás Suzuki Kupát, amelynek pénteki döntőjében 1–0-ra verte a portugál Sporting Lisboa együttesét. A felcsúti utánpótlás első alkalommal tudott győzni a tornán.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója az M4 Sportnak nyilatkozva a döntő után elmondta, hogy kicsit megoszlik a figyelem, mert „a fél szívünk kint van Tokióban”.

14 évig csináltuk, míg végre egyszer sikerült. Azért találtuk ki az egészet Mezey Györggyel, hogy legyen egy olyan rangos, sőt legmagasabb rangú nemzetközi utánpótlástorna, ahol meg tudjuk mérni, hogy hol tart a magyar U17-es korosztály.

Orbán Viktor szerint a legtöbb szülő úgy van vele, hogy a sportkarrier olyan bizonytalan, „mint a kutya vacsorája”. Ezért fontos, hogy a gyerek közben kapjon egy iskolát, egy képzést, és Felcsúton tudják garantálni az odafigyelést.

A miniszterelnök kitért arra is, hogy a Puskás Akadémia felnőttcsapata 5–0-s összesítéssel esett ki a Konferencia-liga selejtezőjéből a lett Rigas ellen.

Amikor ma köszöntek a játékosok, hogy jó napot, mondtam nekik: milyen jó napot? Csupa rossz napunk van, egy ötössel vert meg minket egy lett csapat. Több kell a felnőttektől.

A kormányfő leszögezte, attól, mert a fiatalok három egyeneset rúgtak a labdába, még nem lettek világsztárok, de akad 4-5 olyan játékos, akiben van lehetőség, és ha az edzők jól dolgoznak, néhányukból lehet válogatott futballista is.  • Hírek
  • Bankszámla