Háromdimenziós sportbemutató a Balatonon a Megszállottak Klubjától

2021.08.28. 08:11
30 éve alakult meg a Megszállottak Klubja, mely nevében a jó értelemben vett megszállottságot hordozza. Augusztus 29-én a jeles évforduló alkalmából a Megszállottak Klubja első alkalommal rendezi meg a Megszállottak Napja nevű rendezvényt, ahol látványos bemutatókkal és programokkal várják az érdeklődőket Balatonalmádin.

A Megszállottak Klubjába olyan sportolók tartoznak, akik nem olimpiai sportágakban rendkívüli, nemzetközileg is jelentős eredményt értek el. Külön hangsúlyozandó, hogy ezeket az eredményeket munkájuk, hivatásuk gyakorlása mellett, önerőből érték el – áll a szerkesztőségünkhöz címzett sajtóközleményben. 

A Megszállottak Klubja tagjai között olyan nevek szerepel, mint például Besenyei Péter műrepülő világbajnok, Piroch Gábor világhírű kaszkadőr, Kopár István és Gál József többszörös földkerülő vitorlázó, vagy a világ legjobb női sakkozója, Polgár Judit . A klub tiszteletbeli tagja volt haláláig Erőss Zsolt hegymászó és Göncz Árpád korábbi köztársasági elnök is. 

Kopár István földkerülő vitorlázó az Index megkeresésére mesélt bővebben az eseményről: 

A tagjaink a szabad ég alatt a természetben űzik a sportágaikat. Egyik küldetésünk, hogy az általunk űzött sportágakat minden korosztály képviselői megismerhessék és kipróbálhassák magukat benne. A Megszállottak Klubja tagjai egy pozitív megszállottságot képviselnek, mely szeretet sportágaik felé irányul. A harmincadik évforduló alkalmából célunk egy hagyományteremtő rendezvény létrehozása, mely rendkívül izgalmas programokkal várja a látogatókat, amik étvágygerjesztőként is szolgálhatnak egy-egy sportágunk kipróbálásában. Tagjaink között tisztelhetjük Besenyei Péter műrepülő világbajnokot, aki vasárnap bemutatót tart a rendezvény keretein belül. De ez persze csak egy program a sok közül. Fontos megjegyeznem, hogy eseményünk 3 dimenziós bemutató lesz, ami annyit jelent, hogy a földön, a vízen és a levegőben is lesznek programok. Ami engem illet, saját hajómmal leszek jelen a rendezvényen, közös vitorlázásra invitálva a látogatókat az esemény programja keretében. Ezzel klubunk szeretne egy hagyományt teremteni, amit ezentúl minden évben tervezünk megrendezni, elsősorban arra készülve, hogy Veszprém 2023-ban Európa kulturális főváros lesz. Külön öröm számunkra, hogy az utolsó pillanatokban újabb támogatók csatlakoztak rendezvényünkhöz, így programjainkat még magasabb minőségben tudjuk látogatóink elé tárni. 

Kopár István kiemelte, az eseményen lehetőség lesz személyes beszélgetésekre is a klub tagjaival, továbbá Fekete Péter, kultúráért felelős miniszter is a helyszínen fogja várni az érdeklődőket. 

A programmal a szervezők célja a gyermekek motiválása, értékrendjük fejlesztése, ugyanakkor az idősebb generáció számára is igyekeznek példát mutatni, hogy az aktivitás, a tudás, és az értékek, a mozgáskultúra átadása nemcsak a jövő építése miatt fontos, de értelmet adhat életünk végéig. 

A vasárnapi eseményen a bemutatókon kívül olyan vonzó programokkal várja látogatóit a Megszállottak Klubja, mint például SUP-oktatás, vagy a nap záróeseménye, Fenyő Iván színművész koncertje. 

A rendezvényre a belépés díjtalan, a teljes programot alább tekinthetik meg: