Dárdai Pál: A futball nem így működik

GettyImages-1336921941
2021.08.29. 07:03
Dárdai Pál, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC vezetőedzője csalódottan értékelt csapata szombat esti vereségét követően.

Nem gondoltam volna, hogy ennyire sokkolóan fogunk játszani 

– kezdte értékelését Dárdai, miután a berliniek simán, 5–0-ra kikaptak a címvédő Bayern München otthonában.

Nem volt esélyünk. A testbeszéd, a bizonytalanság... Ez nem szép. Vezéregyéniségekre van szükségünk. Le kell vonnunk a tanulságot. Jó, hogy most egy szünet következik, ezt a meccset pedig el kell felejtenünk, azonban nem szabad a szőnyeg alá söpörni sem 

– fogalmazott a 45 éves szakember a Sky mikrofonja előtt.

Nem vettük fel a harcot. Nem mentünk bele a párharcokba, nem játszottunk jól. Csak egy csapatot láttam a pályán, nem volt kellemes érzés. 

A magyar tréner elárulta, a félidőben megpróbálta felrázni a csapatát, aztán egy egyéni hiba után már három góllal vezetett a Bayern, ez pedig végleg rányomta a bélyegét a találkozóra.

Az első félidőben nem mozogtunk jól a pályán. Nem láttam agresszív tekinteteket, mindenki magával volt elfoglalva. A futball nem így működik. 

A Hertha az egyetlen csapat jelenleg a Bundesligában, amely nem szerzett még pontot az idényben. A válogatott szünet után a fővárosiak az újonc VfL Bochum otthonában javíthatnak.

(Borítókép: Matthias Hangst / Getty Images Hungary)