Túlélte a macska a halálzuhanást, elkapták a szurkolók

2021.09.12. 15:04
Azt mondják, a macskának kilenc élete van. Nyolc még biztosan maradt annak a cicának, amelyik szombaton lezuhant a miami Hard Rock Stadium karzatáról a mélybe, első pillantásra úgy tűnt, a biztos halálba, csakhogy a szemfüles szurkolók kifeszítettek egy csapatzászlót, és elkapták a cicust. Majd fel is mutatták a makkegészséges négylábút az őrjöngő tömegnek.

A Miami Hurricanes csapata az egyetemi amerikaifutball-bajnokság idénynyitóján az Appalachian State együttesével találkozott. Javában zajlott az első félidő, amikor a szurkolók szokatlan mutatványra lettek figyelmesek. Egy macska valahogyan megkapaszkodott a karzatról lelógó drótban, csakhogy onnan már nem tudott visszamászni a biztonságba. Egy darabig még tartotta magát, de aztán előbb az egyik, majd a másik mancsa is engedett, és elkezdett zuhanni a – látszólag – biztos halálba, a legalább tizenöt méteres mélységbe. 

Igen ám, de addigra a nézők egy része – nem azok, akik csak bámészkodtak, és a mobiljukkal videózták a szerencsétlen macska haláltusáját – szerencsére észbe kapott, a magukkal hozott csapatzászlót kifeszítették, és a zuhanó cica alá álltak, hogy tűzoltó módjára elkapják a házi kedvencet.

És sikerült is, a macska a zászló közepén landolt, onnan felpattant, majd épségben földet ért. És hogy a nézősereg is megnyugodjon, a macskamentők egyike felkapta a cicust, és diadalittasan megmutatta a közönségnek, hogy nincs baja az állatnak, egészségesen, épen ért földet.

Illetve zászlót. 

A klub vezetősége gyorsan reagált, és azonnal közölte Twitter-üzenetben, hogy egy szabad szemmel is jól látható összeget adományozott a Humane Society Miami nevű helyi állatmentő egyletnek.  

Akik amúgy csak unatkoznak az amerikaifoci-meccseken, azok most megnyugodhattak: történik néha figyelemre méltó esemény is ezeken a mérkőzéseken...

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport