LeBron James könyökölt, kiállították, a Lakers meccse kis híján botrányba fulladt

GettyImages-1236720639
2021.11.22. 09:30

Bár a Los Angeles Lakers 121–116-ra legyőzte a Detroit Pistonst az észak-amerikai profi kosárlabdaliga legutóbbi játéknapján, a végeredményt háttérbe szorította egy botrányos jelenetsor.

Pedig lehetne arról is beszélni, hogy Cade Cunningham, a Pistons újonca tripla duplát ért el – 13 pont, 12 lepattanó, 10 assziszt –, vagy éppen Anthony Davis fenomenális teljesítményéről – 30 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz, 4 lopás, 5 blokk –, csakhogy LeBron James ellopta a show-t, ám ezúttal nem úgy, ahogy megszokhattuk tőle.

A harmadik negyed elején a Pistons értékesített egy büntetőt, de miközben LeBron James és Isaiah Stewart küzdött egymással a pozícióért az esetleges lepattanóért, James könyökkel eltalálta ellenfelét, akinek a szeme fölött felrepedt a bőr, és elkezdett vérezni. Bár a Lakers sztárja bocsánatkérésképpen nyújtotta a kezét, Stewart miután felkelt a padlóról, nekiesett Jamesnek.

A csapattársak próbálták elválasztani a két játékost egymástól, de az indulatok még jobban elszabadultak, a végén pedig már mindenki lökdösött mindenkit, és többen is a padlón kötöttek ki.

Az incidenst követően LeBron Jamest kiállították „szükségtelen és túlzott váll fölötti érintkezés miatt”, Isaiah Stewart pedig két technikai hibát kapott többszörös sportszerűtlenség miatt.

A ligában mindenki tudja, hogy LeBron tisztán játszik. Amint megtörtént az eset, rögtön hátranézett, és azt mondta Stewartnak, hogy az én hibám, nem volt szándékos. Azt viszont nem tudom, Stewart mire készült

– védte meg Anthony Davis csapattársát, LeBron Jamest, akinek ez volt csupán a második kiállítása 1318 alapszakasz-mérkőzés után.

A játéknap további eredményei: 

Los Angeles Clippers–Dallas Mavericks 97–90

Chicago Bulls–New York Knicks 109–103

Phoenix Suns–Denver Nuggets 126–97

Golden State Warriors–Toronto Raptors 119–104

(Borítókép: Dulakodás történt LeBron James és Isaiah Stewart között a Los Angeles Lakers és a Detroit Pistons meccs harmadik negyedében a Little Caesars Arénában 2021. november 21-én. Fotó: Nic Antaya / Getty Images)

(nba.com)