Meghalt a negyvenéves oltásellenes világbajnok

2021.12.27. 06:37

Negyvenéves korában meghalt Frederic Sinistra kick-box-világbajnok. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a negyvenéves sportoló halálát akut légszomj okozta.

A korábban Belgium legerősebb embereként is emlegetett Sinistrát november végén szállították kórházba koronavírus-fertőzéssel. 

A De Morgen című belga újság korábban arról írt, hogy a kick-boxoló vírustagadó volt, egyetlen oltást sem kapott. Állítólag a Covid és a korona szó kiejtését is kerülte, és kórházba is csak azért ment, mert végül a menedzsere meggyőzte.

December 4-re tervezett bunyóját november 26-án lemondták, ekkor közösségi oldalán azt írta, hogy még erősebben fog visszatérni. 

A helyi lapok szerint Sinistra aztán saját felelősségére otthonában lábadozott tovább, de állapota nem sokat javult, és december 16-án meghalt – ezt felesége december 26-án közölte.

Sinistra világ- és Európa-bajnok volt, 2004-ben országos bajnok Belgiumban. Profi pályafutása során 48 meccséből 39-et megnyert.

A belga kormány vasárnaptól vezetett be új intézkedéseket, többek között a kulturális intézmények sem nyithatnak ki, ezért Brüsszelben tüntetést is szerveztek. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport