Lángos és vízilabda magyar módra a japán tévében

DSCF4957 copy
2021.08.09. 13:25
Lángossal és vízilabdával népszerűsítette Magyarországot az olimpiai bajnok sportági elnök a japán tévében.

Vári Attila, kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, aki a tokiói játékokon a vízilabdaszövetség elnökeként, illetve a MOB elnökségi tagjaként vett részt, a tokiói magyar nagykövetséggel együttműködésben beszélt a magyar sikersportágról a Nippon TV kereskedelmi televízióban.

A sportlegenda a vízilabda magyarországi népszerűségéről beszélt a japán csatornának, ezután Palanovics Norbert tokiói nagykövettel közösen, a nagykövetség séfje által elkészített lángos mellett mutatták be, hogy a sport és a gasztronómia a turizmushoz, valamint a fürdőkultúrához hasonlóan az országimázs fontos alkotóelemei.

A japán televízió a vízilabda népszerűsítése jegyében riportot készített a nagykövetségen látható, 1964-es olimpiai kiállításról is, ahol a MOB és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum jóvoltából az első, 1964-es tokiói olimpia relikviái közül az akkori, magyar sikerrel zárult vízilabdatorna döntőjének labdája, valamint a magyar válogatott játékosai által viselt sapkák is láthatók.  • Hírek
  • Hírek