Több mint háromórás csatában búcsúzott Fucsovics Márton a barcelonai nyolcaddöntőben

2022.04.22. 18:48
A legjobb magyar férfi teniszezőre a negyedik kiemelt Norrie várt a barcelonai 500-as torna nyolcaddöntőjében: a brit teniszező maratoni meccsen diadalmaskodott Fucsovics ellen.

A világranglista 53. helyén álló magyar játékosra a negyedik kiemelt Cameron Norrie (a világranglistán 10.) várt, és eredetileg csütörtökön csaptak volna össze. A folyamatos esőzés miatt azonban mára halasztódott a meccsük. A brit teniszező mindhárom korábbi meccsükön legyőzte a nyíregyházi teniszezőt. Legutóbb, tavaly októberben 7:6, 6:1-re nyert a bécsi fedett pályás versenyen.

  • A mostani meccs első játszmájában 5:4-nél a magyar játékos a szettért szervált. Maratoni gém következett 33 labdamenettel. Fucsovicsnak nyolc játszmalabdája is volt, de egyikkel sem tudott élni. Norrie visszabrékelt, majd egy újabb brékkel megnyerte a 74 perces szettet.
  • A második szettben 5:4-nél fogadóként volt játszmalabdája Fucsovicsnak, de nem tudott élni vele. A drámai rövidítésben viszont egy meccslabdát is hárítva 11–9-re nyert a magyar játékos.
  • A harmadik játszma is szoros volt, 4:4-ig fej fej mellett haladtak, ekkor Norrie-nak sikerült fogadóként nyernie, majd kiszerválta a mérkőzést, amely 3 óra 25 percig tartott.

Az eredmény:

Cameron Norrie (brit, 4.) – Fucsovics Márton 7:5, 6:7 (9–11), 6:4