Agyonlőtték a korábbi NBA-játékost

2022.05.09. 21:28
Amerikai idő szerint hétfő hajnalban agyonlőtték az NBA korábbi játékosát, a 31 éves Adreian Payne-t, az Atlanta Hawks volt kosárlabdázóját.

A gyilkosság a floridai Orlandóban történt. A lövöldözés helyszínére a rendőrök és a mentősök is kiérkeztek, az utóbbiak kórházba szállították Payne-t, de nem sikerült megmenteniük az életét. A rendőrök mindeközben egy Lawrence Dority nevű férfit vettek őrizetbe a gyilkosság gyanúsítottjaként.

Adreian Payne az egyetemen a Michigan State Spartans csapatában játszott 2010 és 2014 között, ez idő alatt kétszer is bekerült az egyetemi bajnokság All-Big Ten csapatába, valamint felállította az egyetem rekordját a blokkolt dobások tekintetében.

Az NBA 2014-es draftján az első körben, a 15. helyen választotta ki a centert az Atlanta Hawks.

Az amerikai topligában négy szezont játszott, amelyet követően Európában és Kínában folytatta karrierjét. Legutóbb a litván Juventus Utenában lépett pályára, velük azonban 2022 februárjában, alig két hónap után szerződést bontott.

Earvin „Magic” Johnson, a  Los Angeles Lakers korábbi, Hall of Fame-díjas irányítója – aki egyetemi karrierje alatt szintén a Michigan State Spartans játékosa volt – egy Twitter-posztban búcsúzott Adreian Payne-től.