A világ legerősebb bajnokságába igazolt a magyar válogatott csapatkapitánya

GettyImages-1234863398
2022.05.13. 16:18
Az olasz élvonalban szereplő Cuneo Granda Volley röplabdacsapatában folytatja pályafutását Szakmáry Gréta, a magyar válogatott csapatkapitánya.

A harmincéves ütőjátékos az előző idényt Törökországban, az Aydin Belediyesporban töltötte, új együttese pénteken jelentette be az érkezését.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a német és a török bajnokság után egy újabb lépcsőfokot léphettem, hiszen az olasz nemcsak a világ egyik legerősebb, hanem a legnézettebb ligája is. Török csapatom, az Aydin szeretett volna megtartani, és igazolhattam volna másik török együtteshez, sőt a Koreai Köztársaságba vagy Brazíliába is, de azt hiszem, jó döntést hoztam, amikor elfogadtam a Cuneo ajánlatát. Éreztem rajtuk, hogy nagyon szeretnének a soraikban tudni, türelmesek voltak, és Luciano Pedulla személyében egy kiváló szakember irányítása alatt dolgozhatok majd

– mondta a magyar szövetség honlapjának a 116-szoros válogatott röplabdázó.

Szakmáry a török idényt megelőzően négy szezonon át a német SSC Palmberg Schwerint erősítette, korábban Nyíregyházán, Gödöllőn és Békéscsabán játszott.

A Cuneo az előző idényben hetedik helyen zárt a Serie A-ban.

(MTI)

(Borítókép: Szakmáry Gréta a 2021-es Európa-bajnokságon. Fotó: Getty Images)