Jól indult az FTC-nek, de magabiztos Pro Recco-siker lett a vízilabda BL-elődöntő vége

D  AS20220603020
2022.06.03. 21:52
A Ferencváros férfi vízilabdacsapata 10–7-re kikapott az olasz Pro Reccótól a Bajnokok Ligája elődöntőjében a belgrádi nyolcas döntő második napján, ezzel eldőlt, hogy legjobb esetben a bronzérmet szerezheti majd meg a magyar bajnok a 2021–2022-es kiírás végén.

A csütörtöki Ferencváros-sikert nem követte újabb Belgrádban, miután az olaszok kirakatcsapata, a Pro Recco ezúttal is túl nagy falatnak bizonyult a friss magyar bajnok számára. Ezúttal a döntő helyett viszont már az elődöntőben összeakadt a két fél…

Varga Zsolt csapata az első negyedet – a többi között kiváló védekezésének is köszönhetően – megnyerte, majd az első szünet után sem kezdett rosszul, a második játékrész végére azonban elkezdett kinyílni az olló a két fél között, és végül 5–3-as olasz előnnyel fordultak a felek.

Ez az etap egyértelműen a Pro Reccóról szólt, a Ferencvárosnak kevés szerencséje akadt, ám hozzá kell tenni, az olaszok diktálta tempó, és pontos befejezések mellett mázlival is csak szorosabbá tehette volna a meccset a zöld-fehér együttes, felzárkózásra, nemhogy fordításra vajmi kevés sansza volt. A harmadik negyed végére már a kiütés miatt aggódhattak az FTC szimpatizánsai, 9–5-re vezetett a címvédő.

Az utolsó negyedet végül megnyerte a magyar bajnok és kupagyőztes, de mindez csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A Pro Recco a végére kissé tán ki is engedett, tartalékolva a döntőre. Így a Ferencváros végül három góllal maradt alul.

A másik ágról a házigazda Novi Beograd jutott a fináléba, miután végig kiélezett csatában az utolsó negyedben fordított és 14–13-ra legyőzte a Bresciát.

A bronzmeccsen így szintén olasz ellenfelet kellene legyőzniük a zöld-fehéreknek az éremért. Az a találkozó szombaton 17 órakor kezdődik.

A Pro Reccónak 2008 óta először nyílt esélye címvédésre.

VÍZILABDA
Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád)
Elődöntő
Pro Recco–FTC Telekom 10–7
(1–2, 4–2, 4–1, 1–2)
Korábban
Novi Beograd (szerb)–Brescia (olasz) 14–13 (3–4, 4–3, 2–3, 5–3)

(Borítókép: Zalánki Gergő az olasz csapat játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC Telekom Waterpolo - Pro Recco mérkőzésen Belgrádban 2022. június 3-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)