Meghalt Bacsa István

2022.06.28. 07:35 Módosítva: 2022.06.28. 07:39
Szepesi Nikolett könyvéből ismerhette meg az ország Bacsa Istvánt, akit az úszó szexuális zaklatással vádolt.

Meghalt Bacsa István, az egykori Budapesti Spartacus sportegyesület volt gyúrója – értesült a Blikk. A férfi 92 éves volt.

A Kicsi bácsiként ismertté vált férfi az úszósportban akkor vált ismertté, amikor az Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszó és olimpikon, Szepesi Nikolett könyvében írt róla.

Bacsa Istvánt az úszó Én, a szexmániás című könyvében azzal vádolta a gyúrót, hogy szexuálisan zaklatta. Állítása szerint akkor ő még 13 éves sem volt. Szepesi Nikolett a lapnak reagált Bacsa István halálhírére.

Elengedtem mindazt, amit tett velem, velünk. Egyszerűen muszáj volt pontot tenni a megaláztatások, a mocsok végére. Hiszek a mindenhatóban, és ezért mondom, onnan föntről mindent láttak, amit ez az ember itt a Földön tett és csinált. Eltávozott az élők sorából, ott áll majd az Úr színe előtt, és el kell számolnia a cselekedeteivel, a lelkiismeretével. Az égiek bocsássanak meg neki

– mondta a Blikknek Szepesi Nikolett. Hozzátette: nem kívánja, hogy a gyúró a „pokolra kerüljön”, és részvétet nyilvánított a családnak is.