Egy lépés az Eb felé: szettet sem vesztett a női röpiválogatott Portugáliában

2022.08.20. 21:18

A magyar női röplabda-válogatott 3–0-ra nyert a portugál csapat otthonában szombaton, az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyitófordulójában – tudósított a Magyar Távirati Iroda.

A magyar együttes (22. az európai rangsorban) a kvalifikációs sorozat egyik legfontosabb mérkőzésével kezdte a sorozatot: a portugálok (24.) 2019-ben ott voltak a kontinenstornán, az idei Európa-liga-sorozatban pedig kétszer is ötszettes csatára késztették a tavaly Eb-negyeddöntős svédeket, akiket egyszer le is győztek.

A sorozatban ötödik Eb-részvételükre hajtó magyarok az első szettben 12:11-ig hátrányban voltak, ezt követően azonban jó blokkteljesítményüknek köszönhetően fordítottak, és a hajrában tekintélyesre növelték a különbséget.


A második játszmára megmaradt a vendégek lendülete, akik ekkor hamar kialakították és a felvonás végéig megtartották a hétpontos különbséget, elsősorban annak köszönhetően, hogy a korábbinál sokkal hatékonyabbak voltak a támadásoknál.

A harmadik etapra osztálykülönbség alakult ki a felek között, a magyar csapat meggyőző játékkal, fölényes részsikerrel zárta le a 78 perces összecsapást.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Németh Anett volt 14 ponttal.

A német Andreas Vollmer irányította együttes szerdán az ukránok elleni budapesti mérkőzéssel folytatja szereplését.

A hat selejtezőcsoport mindegyikéből az első két helyezett jut ki a jövő évi belga, olasz, észt és német közös rendezésű kontinenstornára.

RÖPLABDA
Nők, Európa-bajnoki selejtező, C csoport, 1. forduló:
Portugália–Magyarország 0:3 (-18, -18, -14)
A legeredményesebb játékosok: Maia 10, illetve Németh 14, Papp 12, Szakmáry 11

A csoport másik mérkőzésén
Ukrajna–Ciprus 3:0 (17, 14, 9)

(MTI)