Megvan a Chelsea új menedzsere? Lőw Zsolték végkielégítése szűk egymilliárd

GettyImages-1420766278
2022.09.08. 06:04
Nem garasoskodnak a Stamford Bridge-en, szívfájdalom nélkül kifizetik a szerda reggel menesztett Thomas Tuchelnek a 13 millió fontos (6 milliárd forint) végkielégítést, míg a Lőw Zsoltot is magába foglaló stáb összesen kétmillió fontot (911 millió forint) kap. Ugyanakkor a Mirror úgy értesült, hogy Graham Potter, a Premier League-ben remekül rajtoló Brighton menedzsere lehet az új szakvezető.

Hálát a futballban se várjon az ember, Todd Boehly többségi tulajdonos nem sokat tétovázott a Chelsea nem túl erős idénykezdete után, ahogy azt az Index is megírta, szerda reggel kirúgta a 2021-ben a kékekkel Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnokságot és Szuperkupát nyerő német menedzsert, Thomas Tuchelt. A Mirror azonban úgy tudja, Tuchelnek nem lesznek anyagi gondjai, megkapja végkielégítés gyanánt a 2022–2023-as idényre jutó teljes fizetését, a 13 millió fontot, azaz durván hatmilliárd forintot.

A főnökével együtt távozó edzői stáb (backroom staff) 2 millió eurót (911 millió forintot) kap, ebből a másodedző Lőw Zsoltnak is jut szépen, de hogy mennyi, azt nem részletezi az újság.

Hogy mennyire nem sajnálja a pénzt Boehly, arra bizonyság, hogy állítólag kész kifizetni a kiszemelt új menedzser, Graham Potter szerződésében szereplő 16 millió fontos lelépési záradék összegét is. Az amerikai üzletember ugyanis a Brighton menedzserét nézte ki magának, és úgy tudni, a klub meg is adta az engedélyt alkalmazottjának a tárgyalásra a Chelsea-vel. 

Potter remekül kezdte a szezont a Brightonnal, többek között ő lett a klub történetében az első menedzser, aki győzni tudott az Old Traffordon a Manchester United ellen. 

A Sky News úgy tudja, Potter már Londonban van, és tárgyal Boehlyvel, már csütörtökön bejelenthetik a szerződés aláírását. A kontraktus hosszú távra szólhat, és lehetővé teszi Potternek egy új filozófia meghonosítását a Stamford Bridge-en, bármi is legyen az. 

(Borítókép: Robin Jones/Getty Images)