Kerek egy órán keresztül volt meleg Iker Casillas a kibertérben

GettyImages-1286320799
2022.10.09. 15:33
A Twitteren jelentette be Iker Casillas, hogy saját neméhez vonzódik. A 2020-ban visszavonult, világ- és Európa-bajnok korábbi labdarúgó öt évig élt házasságban egy riporterrel, két gyermekük született.

A 2020 nyarán visszavonult, világ- és Európa-bajnok spanyol labdarúgó 167 fellépésével a második legtöbb mérkőzésen lépett pályára a nemzeti válogatottban, háromszor a világ legjobb kapusának is megválasztották.

Remélem, tisztelsz: meleg vagyok

– írta a Twitteren a Real Madrid és a Porto korábbi játékosa, aki 2009 és 2021 között Sara Carbonero spanyol riporterrel alkotott egy párt, ötéves házasságuk alatt két gyermekük is született.

Coming out vagy médiahekk?

A Marca spanyol sportnapilap később azt írta, hogy a poszt valamivel több mint egy óráig volt elérhető. Ezen időszak alatt a Twitteren reagált Casillas bejegyzésére egykori válogatott csapattársa, a Barcelona korábbi világ- és Európa-bajnok védője, Carles Puyol is. Mint fogalmazott:

Ideje, hogy mesélj kettőnkről, Iker.

A Mundo Deportivo információi szerint a spanyol sajtó egy része az elmúlt időszakban több esetben is arról számolt be, hogy Iker Casillas Gerard Piqué korábbi feleségével, Shakirával jöhetett össze. Minderre abból következtettek, hogy a Real Madrid korábbi kapusa bekövette az énekesnőt a közösségi médiában.

Casillast azóta már több másik nővel is hírbe hozták, ami – a hírek szerint – kifejezetten zavarja a sportolót. Váratlan bejelentése mögött több portál szerint az áll, hogy egyfajta jelzést küldjön a sajtónak, miszerint fejezzék be a magánéletével kapcsolatos találgatásokat.

Újabb bejegyzés

Vasárnap délután, néhány perccel fél öt után Iker Casillas ismét jelentkezett a Twitteren, ahol azt írta egy újabb bejegyzésben: feltörték a fiókját, de azóta már minden helyreállt.

Elnézést kérek minden követőmtől és természetesen az LMBTQ-közösségtől is

– fogalmazott bejegyzésében a volt labdarúgó.

Iker Casillas játékosként mindent elért, amit lehetett: a spanyol válogatottal kétszer nyert Európa-bajnokságot (2008, 2012), egyszer világbajnokságot (2010), háromszor pedig Bajnokok Ligáját.

2019 májusában egy edzés közben rosszul lett a pályán, majd szívinfarktus miatt kórházba szállították. Ott szívproblémákkal kezelték, ám életveszélyben nem volt. 

(Borítókép: Iker Casillas. Fotó: Carlos Alvarez / Getty Images)