Egy korszak vége: Michelisz Norbertnek nem lesz újabb esélye WTCR-t nyerni

2022.10.14. 11:50

A szervező Discovery Sport Events bejelentette, a 2022-es a WTCR utolsó többfordulós szezonja. Az októberre tervezett két közel-keleti versenyhétvégét még megtartják, utána viszont nem élnek a folytatásra vonatkozó opciós jogukkal, és jelen formájában biztosan megszűnik Michelisz Norbi, Tassi Attila, valamint a Zengő Motorsport bajnoksága – számolt be az Eurosport.

A sajtóközlemény szerint a DSE a TCR-kategória jogtulajdonosával (WSC) egy új, egy hétvégéből álló év végi nagy esemény megteremtésén dolgozik, emellett pedig a jövőben az FIA ETCR Elektromos Túraautó-világkupa fejlesztésére összpontosít.

A döntés hátterében az autóipar folyamatos átalakulása, az elektromobilitás fokozatos térnyerése állhat, melynek következtében az elmúlt években rohamos ütemben apadt az autógyárak benzines túraautóra elköltött pénzkerete – emelte ki a sportcsatorna, amely a Discoveryn keresztül lényegében promotere is volt a sorozatnak az elmúlt években.

A WTCR 2018-ban született meg a Túraautó Világbajnokság (WTCC) jogutódjaként.

A jelenlegi mezőnyben a WTCR 2019-es bajnoka, Michelisz Norbert mellett Tassi Attila és Nagy Dániel szerepel még magyarként. Illetve a Zengő Motorsport két Cupra Leónt versenyeztet. 

A DSE közleménye megjegyzi, az elektromostúraautó-sorozat, az ETCR jövője biztosított, és azon dolgoznak, hogy az elmúlt évek tapasztalataival még izgalmasabbá, még érdekesebbé tegyék a 2021-ben életre hívott sorozatot.