Budapesten készült az év fotója egy majdnem tragikus balesetről

2022.12.25. 08:49
A L’Équipe francia sportlap egy 2022. június 22-én Budapesten, a vizes világbajnokságon történt, majdnem tragikus esetről készült felvételnek ítélte az év fotója címet, az életmentést végrehajtó amerikai edzőnőt pedig az év hősének tartja.

Hátborzongató az eset: 2022. június 22-én a budapesti vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda nyitott medencéjében Anita Alvarez, az Egyesült Államok csapatának szinkronúszója rosszul lett, majd gyakorlata végén a vízben eszméletét vesztette.

A 25 éves úszónő mintegy 10 másodpercig a víz alatt, a medence alján lebegett, amikor edzője, Andrea Fuentes beugrott hozzá, hogy kimentse, és minél hamarabb biztonságba helyezze, illetve a medence melletti egészségügyi személyzethez vigye.

Alvarez nem először lett rosszul

Az esetről annak idején az Index is beszámolt. 

Az amerikai csapat vezetői jelezték, hogy nem ez az első eset, ugyanis a tavalyi barcelonai olimpiai kvalifikációs versenyen Alvarez szintén rosszul lett, és akkor is az edzője mentette ki a vízből. 

Muszáj volt ugranom, mert láttam, hogy a vízimentők még nem indultak el. Láttam, hogy nem lélegzik. Szerencsére azóta jobban van.

Ezt nyilatkozta akkor Andrea Fuentes, akiből hős lett, a L’ Équipe szerint ugyanis ő az év hőse az életmentő vízbe ugrásával, a felvétel pedig az év fotója lett – legalábbis a francia újságnál.