Csillaghullás az idei első európai versenyen, közel volt a tökéletes leg

GettyImages-1245868862
2023.02.27. 12:20
Dave Chisnall nyerte az idei első PDC European Tour versenyt a németországi Kielben. Az angol játékos a nyolc nyert legig tartó döntőben 8:5-re legyőzte honfitársát, Luke Humphriest. A világbajnok és világelső Michael Smith a nyolcaddöntőben búcsúzott, ahogy Peter Wright és Gerwyn Price is, Michael van Gerwen pedig már egy körrel előbb kiesett, pedig egy nyílra volt a tökéletes legtől.

Már a Baltic Sea Darts Open második fordulójában tetőfokára hágott a hangulat, amikor Michael van Gerwen kis híján összehozott egy kilencnyilas leget. A háromszoros holland világbajnok – aki az Indexnek is adott már interjút – a triplákat tökéletesen dobta, a kiszállót azonban elrontotta, a dupla 12 nem sikerült neki. Ezt követően ellenfele, Stephen Bunting sorozatban három leget nyerve fordított, és kiejtette Van Gerwent.

A harmadik fordulóban, azaz a legjobb 16 között folytatódott a csillaghullás: a világbajnok és regnáló világelső Michael Smith Dirk van Duijvenbode ellen esett ki (6:3), a korábbi világbajnok Peter Wright útját Keegan Brown állta (6:4), míg a szintén korábbi világbajnok Gerwyn Price a későbbi győztes Dave Chisnalltól kapott ki 6:4-re. 

A döntőben a Chizzy becenévre hallgató angol játékos 101,31-es átlaggal gyűrte le a világranglistán ötödik honfitársát, Luke Humphriest. Chisnall idei első, karrierje negyedik European Tour-győzelmét aratta, Humphries tavaly négy ilyen tornát nyert, idén még várnia kell a sikerre. A 175 ezer angol font összdíjazású versenyen a győztes Chisnall 30 ezer, az ezüstérmes Humphries 12 ezer fonttal térhetett haza.

A következő European Tour versenyt március 24–26. között szintén Németországban, Leverkusenben rendezik. A 13 állomásos European Tour 12. helyszíne lesz Budapest, szeptember 22–24. között látogatnak a magyar fővárosba a legjobbak.

(Borítókép: Dave Chisnall. Fotó: Steven Paston / Getty Images Hungary)