- Sport
- marco rossi
- szövetségi kapitány
- magyar válogatott
- mol campus
- fresh corner
- kávézás
- cappuccino
- sajtótájékoztató
Szemtanúi voltunk: Marco Rossinak lefőtt a kávé
További Sport cikkek
- Nem talált legyőzőre itthon, ezért már a legjobbak ellen keresi a kenyerét a magyar sznúker 17 éves üdvöskéje
- Kezdődik minden idők legnagyobb teqball-világbajnoksága
- Hárommilliós pénzbírság és hároméves kitiltás a párizsi olimpián demonstráló férfinak
- Cristiano Ronaldo és Tom Brady is kikapott egy rajongójától az egyik youtuber videójában
- Weöres Szabolcs hátránya már közel 7400 kilométer a földkerülő versenyen
Marco Rossi hétfő este még a Puskás Arénában vezette 3–0-s győzelemre a magyar válogatottat Bulgária ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, szerda délelőtt aztán már kedvenc kávéjáról és kávézási szokásairól beszélt a sajtó képviselőinek a MOL Magyarország rendezvényén. Az olasz szakvezető a Fresh Corner márkanagykövete, így az ország legdinamikusabban fejlődő kávézóláncával együtt elkészítették Rossi kedvenc kávéját, a mogyoróspraliné-kapucsínót, amely áprilistól lesz elérhető a kínálatában.
A sajtó képviselői már szerdán megkóstolhatták a Rossi kedvence névre hallgató kávét, amelyet az olasz tréner ízlésére igazítottak. A magyar válogatott szövetségi kapitánya gondosan válogatta ki a hozzávalókat, és mint elmondta, hatalmas kávérajongó, naponta akár hat-hét csészével is fogyaszt.
A legtöbb mérkőzés után álmatlan az éjszakám, mivel annyira pörög még bennem az adrenalin. Ilyenkor hatalmas segítség a kávé, hogy másnap se gyötörjön annyira a fáradtság. Ami a típust illeti, általában kapucsínóval indítom a napot, de az étkezések után szigorúan eszpresszót fogyasztok, amely segít az emésztésben
– mesélt kávézási szokásairól az olasz mester. Rossit arról is kérdezték, hogy mik voltak a szempontok, miközben összeállította ezt a rendkívül érdekes kávéízesítést. Az olasz mester elmondta: nagyon emlékezetes pillanat volt számára, amikor kísérleteztek az ízekkel. Közben ugyanis nagyon sok kávét kellett innia, amit persze annyira azért nem bánt, sőt…
Természetesen nem a semmiből indultunk a tesztelésnél, mert korábban elkérték tőlem az irányvonalakat, hogy körülbelül milyen ízesítést szeretnék. Számomra ebben a különleges kávéban a mogyoró egy meghatározó elem, mert amikor csak lehetőségem van, igyekszem mogyorót is fogyasztani. Hozzátartozik még, hogy Nápoly egyik külső kerületében élünk, és amikor ellátogatok a belvárosba, mindig az ehhez hasonló kávét keresem. Ezt a fajtát, ízesítést szerettem volna a magyar kávéfogyasztó közönségnek elhozni.
Az olasz vezetőedző azt is elárulta, hogy igen édesszájú, így kedvenc kávéja mellé az egyik favoritcsokoládéját, az ismert svájci bonboncsokoládé piros mogyorós változatát ajánlja, amit ő is előszeretettel fogyaszt.
Először nagyjából tizennégy-tizenöt évvel ezelőtt jártam Magyarországon, akkor még Budapest és Debrecen között ingáztunk, de mindig megálltunk kávézni és pihenni a benzinkutakon. Ezt a szokásomat azóta sem hagytam el, és amikor úton vagyok Magyarországon belül, például mérkőzésre megyek, akkor is rendszeresen megállok kávézni a benzinkutakon. Legyen akár szó egy eszpresszóról vagy a kedvenc mogyorós kapucsínómról. Hajlamos vagyok azonban arra is, hogy a kávézás mellett elkapjon a torkosság, emiatt igyekszem kerülni a cukros termékeket, de a kínálatába újonnan bevezetett kakaós csigát abszolút csak ajánlani tudom
– tette hozzá a válogatott szövetségi kapitánya. Rossi zárásként elárulta, hogy a magyar labdarúgó-válogatott stábja is nagyon szereti a kávét, sokszor kávéznak együtt kollégáival, játékosaival, azonban tudja, hogy ezt is kizárólag mértékkel ajánlott fogyasztani.
Hamarosan bárki kipróbálhatja a mester receptje alapján készült kávét, amely egy gazdag, krémes kapucsínó pralinésziruppal és ajándék étcsokoládéval. A szezonális ajánlat különlegessége, hogy minden Rossi elképzelése alapján készült: a kávéfajta, a szirup és még a csokoládé is az olasz szakember saját választása.
(Borítókép: MOL Magyarország)