Pályára lép a világbajnok Budapesten

fallabda
2023.04.18. 10:02
Az egyiptomi–angol Mohamed El Shorbagy személyében világbajnok, korábbi világelső fallabdás lép pályára vasárnap a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz Csarnokban – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Az aktuális világranglistán harmadik játékos – aki június óta angol színekben versenyez  egy bemutató mérkőzésen csap össze az ötszörös magyar bajnok Farkas Balázzsal, a profi szövetség rangsorának 48. helyezettjével.

Az üvegpályán sorra kerülő összecsapás lesz a csúcspontja az európai szövetség égisze alatt zajló masterskörverseny pénteken kezdődő budapesti állomásának, amelyet a magyar szövetség és a City Squash Club szervez.

A házigazdák arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a háromnapos viadalra 21 ország száz játékosa, köztük 42 magyar nevezett, s a versenyeket két női, illetve hét férfikorcsoportban bonyolítják majd le.

A mastersversenyre a belépés ingyenes, a vasárnap 15 órakor kezdődő bemutató mérkőzésen pedig telt ház, mintegy 400 néző követheti majd élőben az eseményeket.

A háromszoros British Open- és háromszoros US Open-bajnok Mohamed El Shorbagy fellépésére már elővételben elkelt minden jegy, de a házigazdák online közvetítéssel próbálják kárpótolni azokat, akik lemaradnak a sportági csemegéről.

(Borítókép: Alex Pantling/Getty Images)  • Tippek
  • Biztosítás