Meghalt Droppa Erika

2023.06.12. 19:14
A Magyar Tenisz Szövetség saját halottjának tekinti Droppa Erikát, aki az elmúlt 40 év hazai teniszéletének meghatározó alakja volt. Halálhírét is a Magyar Tenisz Szövetség jelentette be.

Droppa Erika június 12-én, reggel halt meg. A szekszárdi születésű szakember 1983-ban szerezte meg versenybírói vizsgáját. Onnantól kezdve pedig töretlenül részt vett a hazai versenyek lebonyolításában, de évtizedeken át a hazai ranglistákat is ő készítette.

Később a Testnevelési Egyetemen szerzett sportszervezői, -oktatói és -menedzseri diplomát, 1992-től a Magyar Tenisz Szövetség alkalmazásában állt. 1997-től 2011-ig főtitkárhelyettesként is dolgozott a szervezetnél.

Tagja volt a Játékvezetői és Versenybírói Bizottságnak, de nyugdíjas éveiben továbbra is a hazai tenisz szolgálatában állt versenybíróként.

Kiemelkedő munkájáért 2015-ben a Magyar Tenisz Szövetség életműdíját, majd 2021 novemberében a MOB fair play-díját is megkapta.

„A Magyar Tenisz Szövetség saját halottjának tekinti Erika nénit, akinek hiánya pótolhatatlan űrt hagy maga után. Búcsúztatásának részleteiről hamarosan tájékoztatást adunk” – írta a szövetség közleményében.