Budapest visszalépett, új helyszínen rendezik a 2024-es műkorcsolya-Európa-bajnokságot

2023.06.13. 07:13
Budapest visszalépése után Kaunas kapta meg a jogot a 2024-es műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokság megrendezésére.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) döntése értelmében Magyarország visszalépett a 2024-es műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokság rendezésétől.

A kontinensviadal házigazdája eredetileg Budapest lett volna, ahol előtte 2014-ben rendeztek hasonló eseményt. Budapest 2021 júniusában kapta meg a jövőre esedékes Eb rendezési jogát.

A beugró végül Kauna lett, a litván várost a Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) választotta meg az új helyszínnek – derült ki az ISU honlapjának híréből, amely szerint a vezetőtestület a tanács legutóbbi ülésén döntött Kaunas mellett, ahol várhatóan 2024. január 8. és 14. között tartják az Eb-t.

A hazánk szomszédságában elhúzódó háború, annak a gazdaságra gyakorolt hatása és a korcsolyasportot jelentősen érintő energiaárak miatt hosszas mérlegelés után a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség visszalép a 2024-es ISU műkorcsolya- és jégtánc-Európa-bajnokság megrendezésétől. A MOKSZ a magas színvonalú versenyrendezéshez szükséges megfelelő anyagi forrás hiányában visszamondta a Nemzetközi Korcsolyázószövetségnél (ISU) a rendezés jogát.

– áll a magyar szövetség múlt havi közleményében.