Eltemették Szvoboda Bencét

2023.06.24. 18:33
31 éves korában meghalt Szvoboda Bence, magyar és cseh motokrosszbajnok, akitől nyilvános temetésen vettek búcsút. A temetés semmiképp sem volt hagyományosnak mondható.

Szvoboda Bence tízszeres magyar és kétszeres cseh bajnok motorversenyző két hete halt meg, miután pár nappal korábban súlyos sérülést szenvedett egy csehországi motokrosszversenyen. 

Bár hivatalosan szombaton 11 órára volt kitűzve Szvoboda Bence temetése, már másfél órával korábban kisebb tömeg gyűlt össze a balatonberényi temetőben

– írja az MXonline.hu a Facebook-oldalán.

Mint kiderült, legtöbben nem az ilyenkor hagyományos fekete ruhába öltöztek, hanem versenyöltözékben mentek a temetésre. Két 521-es számú versenymotort is felállítottak, a ravataltól pedig virágcsokorral övezett út vezetett a sírhelyig.

A SÍRNÁL BEINDÍTOTTÁK A MOTORJÁT, ÉS ANNAK KÍSÉRETÉBEN HELYEZTÉK ÖRÖK NYUGALOMRA.

Szvoboda Bence halála öt ember számára egy új élet lehetőségét jelentheti, ugyanis a balesetben nem sérült szerveit felajánlották. 

Korábban kiderült, hogy az édesapa a halálos balesetet is végignézte, és Szvoboda Bence édesanyja is Csehországba utazott a történtek után. A versenyző nagymamája azt is elárulta: nem ez az első ilyen tragédia a családban, ugyanis az egyik fia (Szvoboda Bence nagybátyja), aki tízszeres ralikrosszbajnok volt, sok évvel ezelőtt szintén balesetben halt meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport