Európa-bajnok a magyar női páros teqballban

2023.07.01. 18:16
Aranyérmet nyert Janicsek Zsanett és Vasas Lea a krakkói Európa Játékok teqball női párosainak versenyében – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Janicsek és a pénteken vegyes párosban győztes Vasas a szombati program folyamatos csúszása ellenére kiváló és koncentrált játékkal nyerte meg negyed-, majd elődöntőjét, a fináléban viszont alaposan megszenvedett a Barabási Kinga, Dakó Katalin romániai párossal.

A döntő résztvevőit telt ház fogadta a Krakkó főterén felállított centerpályán, ahol az első szett magyar szempontból kifejezetten megnyugtató forgatókönyv szerint zajlott. Vasasék uralták a játékot, szép pontokat szereztek, míg a másik oldalon sok hiba csúszott a romániai duó játékába. A játszma izgalmak nélkül zajlott és 12:5-ös magyar sikerrel zárult.

A folytatás hasonló volt egy ideig: Janicsek és Vasas ugyanis 5:1-es vezetése után sorra könnyű labdákat hibázott, ráadásul Dakóék a korábbinál lényegesen jobban teqballoztak és több bravúros pontot is szereztek, így fordítottak és 12:9-es játszmával egyenlítettek.

A döntő szett előtt nem tűnt nyugodtnak a magyar duó, de sikerült a folytatásban a korábbiaknál higgadtabban játszaniuk. Vasasék gyorsan előnybe kerültek és végig vezetve, 12:8-ra megnyerték a szakaszt és ezzel az aranyérmet is.

Ami ráadásul „kettőt ér”, mivel az Európa Játékok a sportág Európa-bajnoksága is egyben.

A döntőig nagyon jól játszottak a lányok és a döntő eleje is sima volt. Sajnos a második szettben volt egy kis összekülönbözés, nem volt megértés a lányok között. Azt láttam akkor az arcukon, hogy kicsit dühösek lettek és elment a fókusz, de a harmadikra sikerült visszarázódniuk – beszélt az MTI-nek a fináléról Bajor Gábor szövetségi kapitány. – Nagyon akartuk ezt a sikert és nagyon örülünk neki.

A szakember azt is elárulta, hogy a döntő körítése, a telt ház és a hangulat új volt Vasas Leáknak, amivel meg kellett birkózniuk.

Huszonéves fiatalokról beszélünk, akik nagy nézőközönség előtt nem nagyon játszottak még és talán ez is rányomta a bélyegét erre a találkozóra. Szerencsére azért a végére már helyén tudták kezelni mindezt a lányok

– jegyezte meg Bajor Gábor.

TEQBALL
NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Janicsek Zsanett, Vasas Lea–Barabási Kinga, Dakó Katalin (romániai) 2:1 (5, –9, 8)
KORÁBBAN
ELŐDÖNTŐ
Janicsek, Vasas–Alicja Bartnicka, Ewa Kaminska (lengyel) 2:0 (4, 3)
NEGYEDDÖNTŐ
Janicsek, Vasas–Nanna Lind Kristensen, Mira Faenoe Dahlmann (dán) 2:0 (7, 3)
PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK
A CSOPORT
Janicsek, Vasas–Manuela Parente, Carla Couto (portugál) 2:0 (2, 5)
Janicsek, VasasKatyerina Feszenko, Darija Zelenszka (ukrán) 2:0 (3, 8)