Szűkös Fehérvárt hirdetett Garancsi István tulajdonos

D KOS20230402053
2023.07.03. 16:15
Jelenleg nem tudok potenciális jelentkezőről, így az új szezonra Sóstói Stadionként neveztük a létesítményt, a korábbi elnevezés eltávolítása az egyes felületekről már elkezdődött – ismertette Garancsi István. A Fehérvár FC tulajdonosa részletesen ismertette a klub nehézségeit, hiszen olyan típusú, nagyságrendű együttműködés, mint ami a Mollal volt, nem várható.

A tavaszi szezonban látott eredményeink és a MOL távozása ezt a folyamatot felgyorsították, az NB I-en belül a Vidi sajnos „más polcra” került az eddigiekhez képest, ezt most már egyértelműen kijelenthetjük – mondta a Fehérvár FC tulajdonosa. Az interjú elején leszögezi, hogy köszönni a Molnak a 13 éves együttműködést. 

Ugyanakkor az új szezonnak Fehérvár FC néven vágnak neki.

Garancsi István arra is kitért, hogy az egész klubra nézve észszerűsítik a működést, hiszen alacsonyabb költségvetésből gazdálkodnak, mint eddig, ám azt is megjegyzi, hogy „ezeket a változtatásokat már korábban el kellett volna kezdenünk”. A tavaszi szezonban látott eredmények és a Mol távozása ezt a folyamatot felgyorsították.

Az NB I-en belül a Vidi sajnos »más polcra« került az eddigiekhez képest, ezt most már egyértelműen kijelenthetjük. De a változás egyben új lehetőségeket is kínál. A felnőtt csapatban az eddiginél több fiatal magyar játékosnak szeretnénk bizonyítási lehetőséget adni, és az utánpótlásunk működését is racionalizáljuk. Az NB III-as csapatunk az előző szezonban jól szerepelt, vannak utánpótlás-válogatottjaink, azt szeretnénk, hogy az első csapatig minél többen eljussanak. Ennek a tervnek a megvalósítását Juhász Roland sportigazgatóra bíztam.

A tulajdonos arról is beszélt, hogy ebben az új helyzetben nem álmodhatnak bajnoki címről, de még a dobogóról sem. Egy megfiatalított csapat alapjait akarják lerakni.

Új neve lesz a stadionnak

„Jelenleg nem tudok potenciális jelentkezőről, így az új szezonra Sóstói Stadionként neveztük a létesítményt, a korábbi elnevezés eltávolítása az egyes felületekről már elkezdődött” – szögezte le az interjúban Garancsi István, aki azt is egyértelművé tette, hogy olyan típusú és nagyságrendű együttműködés, mint ami a Mollal állt fenn, nem várható.

Végezetül a klub tulajdonosa egy újságírói kérdésre arra is kitért, hogy Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármesterének elmondta: a Mol távozását követően a klub anyagi körülményei stabilak, de távolról sem olyanok, mint korábban.

Egy olyan együttműködési lehetőséget vázoltunk fel, amelyben az önkormányzat támogatást nyújtana a klub utánpótlásának, és a stadion működtetését is új alapokra helyeznénk. Konstruktív és előremutató volt a megbeszélés, így mostantól bizonyos területeken elkezdünk szorosabban együtt dolgozni azért, hogy a Vidi visszatérhessen egy sikeres útra.

Majd úgy zárja az interjút, hogy eddig a klub és a város között volt némi távolság, de mindkét fél átérzi, hogy mostantól közös felelősségünk a klub sikeressége.

(Boítókép: Koszticsák Szilárd / MTI)