Junior létére remekelt a felnőttek között

2023.08.06. 09:28 Módosítva: 2023.08.06. 10:12
Öttusában nem könnyű sikert elérni juniorként a felnőttek között. Ez most összejött a 20 éves Erdős Ritának, aki a lengyelországi Drzonkówban rendezett Challenger versenyen, amelynek eredménye az olimpiai kvalifikációba is beleszámít, ötödik helyezést szerzett a mezőny második legfiatalabb indulójaként.

Mint ismert, meglehetősen nagy vihart kavart itthoni öttusás berkekben, hogy az idei egyéni junior Európa-bajnok Erdős Rita, a Trion SC klasszisa nem került be a szeptemberi junior világbajnokságra kijelölt magyar válogatottba. (Legalábbis jelenleg így áll a helyzet, bár edzői még nem tettek le arról, hogy ez megváltozhat.)

Ettől függetlenül Rita megcélozta a jövő évi párizsi olimpiát, és hogy segédpontokat gyűjtsön a kijutáshoz, elindult a hét végi lengyelországi viadalon, amelynek az eredménye beleszámít az olimpiai kvalifikációba. 

Bár a vívás sikerülhetett volna jobban is, kimondottan jól úszott, hibátlan, 300 pontos lovaglást mutatott be (a felnőtteknél még lovagolnak, nem az OCR nevű akadálypályát teljesítik), a laser runt, a lövészettel kombinált futást pedig holtversenyben megnyerte. Így a tizennegyedik helyről felfutott az ötödikre a verseny legfiatalabb résztvevőjeként. 

Rita célba érkezése 3:52-nél:

A végeredmény: 1. Szalma Abdelmaszud (egyiptomi) 1421 pont, 2. Mariana Arceo (mexikói) 1401, 3. Lucie Hlavacková (cseh) 1390, 4. Anna Maliszewska (lengyel) 1386, 5. Erdős Rita 1380.