A melanómaműtét után emberfelettit produkált a magyar ultrafutónő

2023.08.18. 06:28
Óriásit teljesített Lubics Szilvia egy skóciai ultrafutóversenyen, augusztus 15-én. A 49 éves sportoló, 350 kilométer teljesítésével a 7. helyet zsebelte be magának a női mezőnyben.

Ahogy azt korábban megírtuk, Lubics Szilviát néhány héttel ezelőtt rosszindulatú melanómával műtötték, így elmondása szerint 12 napi edzés kimaradt a versenyt megelőző felkészülési időszakban. Az ultrafutónőt azonban ez sem tudta megállítani,

kevesebb mint négy nap alatt – 85 óra – teljesítette a 350 kilométeres távot. 

Elárulta, idei célja között is szerepelt egy 320 kilométer fölötti futóverseny teljesítése, ezért ismerősei, többek között a festői táj és a kellemes hőmérséklet miatt ajánlották számára ezt a versenyt – nyilatkozta a versenyt követően a blog.cherrisk-nek, ugyanis ezzel a versenyfutásával egybekötve az InDaHouse gyűjtést is támogatta, a CHERRISK GO-n keresztül.

Hozzátette, egyáltalán nem a 7. hely volt a kitűzött célja, de a melanómaműtét miatt fel kellett készítenie magát, hogy ez a verseny nem fog teljesen tervei és céljai szerint alakulni. 

Elfogadtam, hogy ebből kell most kihozni a legtöbbet, és bíztam magamban. Azért az nem könnyű fejben, hogy a verseny előtt három héttel nem tudsz futni 5 kilométert sem, de hinned kell benne, hogy menni fog a 350 kilométer

– fogalmazott.

Festői táj, magány, és eső

Nyilatkozatában elmondta, sokkal szebb táj tárult elé, mint arra számított volna, és a frissítőpontok kiváló minőségét is kiemelte. Elmondta, rengeteget kellett egyedül futnia, de az első éjszaka társa volt egy francia ultrafutó, akivel még egy hullócsillagot is láthattak. 

A verseny eleje sok nehézséget tartogatott nemcsak Lubics, de a többi ultraversenyző számára is, a futónő a nehéz navigációra és a folyamatos esőre panaszkodott. Elmondása szerint az első éjjel a futók harmada feladta a versenyt az esőre hivatkozva.

A verseny befejezőnapjára már továbbállt a csapadékos idő és a magyar ultrafutó sikeresen teljesítette a távot.