Orbán Viktor az atlétika királyával indította a napját

2023.08.19. 10:02
A Karmelita kolostorban fogadta Orbán Viktor miniszterelnök szombat reggel Sebastian Coe-t, akit csütörtökön újabb négy évre választottak meg a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnökének a Budapesten tartott kongresszuson.

Sebastian Coe – akivel pár hónapja az Index készített részletes interjút – elismerően nyilatkozott a szombaton kezdődő atlétikai világbajnokságnak otthont adó új budapesti stadionról, ami szerinte csodálatos létesítmény lett – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A szombati találkozón a sportvezető elmondta: a magyar szervezőbizottság kiváló munkát végzett, és minden feltétel adott a jó világbajnoksághoz. Orbán Viktor mindeközben arról beszélt, hogy az atlétikai vb gazdaságilag is nagyon fontos Magyarországnak és Budapestnek.

PÉNZT HOZ, DE AMI ENNÉL IS LÉNYEGESEBB, FELHÍVJA A MAGYAROKRA A VILÁG FIGYELMÉT.

A miniszterelnök szintén megköszönte a szervezők és önkéntesek munkáját. „Sebastian Coe-val indul a nap. Kezdődik az atlétikai világbajnokság. Budapesten a világ szeme!”– írta Orbán Viktor az ehhez kapcsolódó Facebook-bejegyzésében.

Az időjárás miatt elhalasztották az atlétikai vb reggeli rajtját

Mint írtuk, a várható vihar – villámlás és eső – miatt két órával elhalasztották a budapesti atlétikai világbajnokság első számát, a férfi 20 kilométeres gyaloglást. A szervezők tájékoztatása szerint a szombaton 8.50-re kiírt verseny 10.50-kor rajtol majd a Hősök teréről. Mindez erősen kihat a belváros közlekedésére is, amelyet így a tervezettnél később tudnak visszaadni a forgalomnak.

Németh Balázs, a budapesti atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 NZrt. vezérigazgatója megerősítette: 

A NEMZETI ATLÉTIKAI KÖZPONT SZOMBAT DÉLELŐTTI PROGRAMJÁT NEM BEFOLYÁSOLJA A FŐVÁROSRA LECSAPÓ VIHAR.

„Két órával csúszik a férfi 20 kilométeres gyaloglás rajtja, azaz 10 óra 50 percre, de folyamatosan kapcsolatban vagyunk az Országos Meteorológiai Szolgálattal, és percről percre friss információt kapunk. A jelenlegi várakozások szerint az első versenyszám a stadionban 10 óra 30 perckor, tehát idejében elindul, a kapukat megnyitottuk, és folyamatosan engedik be a nézőket a lelátóra″ – mondta a Hősök terén Németh Balázs az MTI-nek, majd hozzátette, hogy a villámlásveszély miatt volt szükség a gyaloglóverseny halasztására.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa szerint mind a szervezőbizottság, mind a nemzetközi szövetség illetékesei urai a helyzetnek.