Az Etele Plazában járt a monacói herceg

2023.08.22. 07:28
A megnyitó óta már harmincezren látogatták meg a világ legnagyobb atlétikai kiállítását az Etele Plazában, ahová II. Albert monacói herceg is ellátogatott. II. Albert nemcsak a városállam vezetője, hanem a Monacói Atlétikai Szövetség elnöke is.

Fiatalkora óta meghatározó szerepet játszik a sport II. Albert herceg életében, aki korábban öt alkalommal képviselte városállamát a téli olimpián, és az atlétikai sportág fejlesztésében is részt vesz a Monacói Atlétikai Szövetség elnökeként és a Nemzetközi Atlétikai Alapítvány (International Athletics Foundation) tiszteletbeli elnökeként – írja a Forbes.

A napokban Budapestre érkezett uralkodó egyik első útja az Etele Plazába vezetett, hogy megtekintse a MOWA budapesti tárlatát, a világ legnagyobb gyűjteményét különféle atlétikai emléktárgyakból és relikviákból.

A kiállítás bemutatja az atlétikai világbajnokságok elmúlt negyven évét, melynek a legelső eseményét 1983-ban, Helsinkiben rendezték meg, jelenleg pedig Budapest ad otthont a grandiózus sporteseménynek.

A helyszínen több olyan történelmi magyar atlétikai tárgyi emléket is kiállítottak, amelyeket korábban nem láthatott a nagyközönség. 

A 600 négyzetméteres kiállítás a budapesti atlétikai világbajnokság utolsó napjáig, tehát augusztus 27-ig megtekinthető az Etele Plazában, Budapest két éve nyílt okosplázájában.