Nyugtalanító részletek derültek ki, késsel fenyegették eltűnése előtt a volt zalaegerszegi focistát

2023.08.24. 19:52
A napokban eltűnt Abdullah Hameed Talal iraki focista látszólag minden előjel nélkül szívódott fel Budapesten. A fiú édesapja azonban úgy gondolja, hogy fia bűncselekmény áldozata lehetett.

Az Indexen beszámoltunk róla, hogy nyoma veszett Budapesten Abdullah Hameed Talal futballistának, aki nemrégiben a horvát első osztályba igazolt. A labdarúgó az irataiért utazott Magyarországra, legutóbb az ügynökével beszélt, majd nyoma veszett. A balszélsőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága azóta is keresi.

A sportoló édesapja a svéd Aftonbladetnek nyilatkozott fia eltűnése után két nappal. A férfi állítása szerint hétfőn beszélt legutóbb Abdullah-val. Később telefonon próbálta többször is elérni a fiát, sikertelenül. Elmondása szerint Abdullah egyértelműen bűncselekmény áldozata lett.

Múlt héten Abdullah nagyon aggódott. Depressziósnak és labilisnak tűnt, de először nem akart mindent elmondani. Azt mondta, valami történhet

– idézi az apa szavait a csakfoci.hu.

Átigazolási vita miatt tűnhetett el?

A férfi szerint egy átigazolással kapcsolatos vita állhat fia eltűnésének hátterében. A nyáron ugyanis Abdullah egy másik klubbal is tárgyalt, de végül visszalépett a megállapodástól. 

Két ember jött a szállodába, ahol akkoriban megszállt. Az egyikük megfenyegette, hogy késsel leszúrja. Valaki, aki a szállodában dolgozott, hívta a rendőrséget, akik néhány perc múlva megérkeztek, és elvitték a férfiakat. Ezután a fiam megijedt

– idézte fel a thrillerbe illő eseményeket az apa.

A fiút ezek után telefonon hívta fel valaki, aki 50 ezer eurót követelt a klub nevében kártérítésként a visszamondott leigazolás miatt. Abdullah közölte vele, hogy nem fog fizetni.

Az édesapa bízik a magyar rendőrök munkájában, és – jobb híján – reménykedik benne, hogy hamarosan előkerül a fia.

Abdullah Hameed Talal korábban több magyar csapatban is játszott, így Mosonmagyaróváron, a TFSE-ben, az Inter CDF-ben, legutóbb pedig a Zalaegerszegi TE második csapatában.