Olimpiai bronzérmesünk tornagyőzelemmel hangolt a budapesti vb-re

2023.09.18. 09:39
Három magyar éremmel zárult a 26. Budapest Open nemzetközi karateverseny, ahol 37 ország közel 1800 sportolója lépett tatamira – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint az októberi, budapesti világbajnokságon is érdekelt Hárspataki Gábor és Nagy Botond arany-, Ilankovic Aleksandra pedig ezüstérmet nyert.

A tokiói olimpián a sportág ötkarikás bemutatkozásakor történelmi bronzérmet szerzett Hárspataki Gábor 75 kilogrammban mind az öt mérkőzését megnyerve állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Formagyakorlatban az idei Eb-n az éremről egy hajszálnyival lecsúszott Nagy Botond a 42 fős mezőnyben minden fordulóban a legmagasabb pontszámot kapta, és a döntőben is magabiztosan múlta felül a szlovák Adam Stelclt.

Női 61 kilóban a korosztályos Európa-bajnok Ilankovic Aleksandra négy kört is sikerrel vett, de a döntőben szoros mérkőzésen, 5-4-re kikapott a horvat Kovactól.

A budapesti világbajnokságra október 24. és 29. között kerül sor a Papp László Sportarénában – tekintett előre az MTI.  • Tippek
  • Lakáshitel