Hová fajul a világ? Nem engedték be az aligátort a mérkőzésre

2023.09.28. 15:45
Úgy látszik, manapság már semmi sem szent: a terápiás állatként ténykedő Wallyt nem engedték be egy sporteseményre. Jó, oké, igen... Wally egy aligátor.

A világ számos pontján lehet terápiás állatokat, vakvezető kutyákat, rendőrlovakat látni a sportrendezvényeken, most azonban egy alig másfél méteres aligátortól megvonták a belépési engedélyt.

Az esetre Philadelphiában került sor, ahol a helyi baseballcsapat, a Phillies játszott a Pittsburgh Piratesszel.

A Phillies egyik szurkolója, Jon McCann az Instagram-oldalán mutatta be, hogy a szelíd óriás hogyan ölelkezett a szurkolókkal a stadionon kívül – merthogy azon belülre már nem engedték be.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Jon McCann (@thephillycaptain) által megosztott bejegyzés

A létesítmény szabályzata ugyanis azt mondja ki, hogy bizonyos szolgálatokat ellátó vagy különleges igényeket kielégítő terápiás kutyákat szívesen látnak, a többi állat számára viszont tilos a belépés.

Wallynak több ezer követője van a közösségi oldalon gazdájának, Joie Henney-nek köszönhetően, aki még 2015-ben Orlandóban megmentette az állatot. Henney a Beastlynek adott interjújában 2020-ban elmondta, Wally az ő legjobb barátja, aki imádja, ha puszit kap gazdájától, és egy ágyban is alszanak.

A szintén baseballfanatikus Henney számára sokat segített barátja abban, hogy kijöjjön a depressziós időszakából.

A meccset amúgy a hazaiak 7–6-ra megnyerték.