Kiderült, hogy melyik MLSZ-es főtisztviselőt gyanúsítják csalással

2023.10.06. 19:17
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vármegyei igazgatója, V. Csaba az a tisztviselő, akit azonnali hatállyal elküldtek a szövetségtől pénteken, mivel csalással gyanúsítják.

Mint írtuk, a Magyar Labdarúgó-szövetség pénteki közleményéből derült ki, hogy a szövetség azonnali hatállyal felmentette a munkavégzés alól az egyik munkatársát. Az indoklás szerint a meg nem nevezett illető ellen rendőrségi eljárás indult csalás gyanújával.

A közleményben a felmentett munkatársat nem nevezték meg. Most azonban kiderült, hogy

az érintett személy az MLSZ egyik vármegyei igazgatóságának első embere, V. Csaba.

A Sportal értesülése szerint a korábban játékosként vidéken és a fővárosban is megfordult sportvezető ellen 2021-ben indult nyomozás Bodon Péter, a Bodon FC elnökének feljelentése után.  Az ügy előzménye, hogy 2020 augusztusában Bodon 50 millió forint értékben műfüves pálya építésének önerejére adott be tao-pályázatot.

Bár a Sportal nem nevezte meg cikkében, de a fentiekből az következik logikusan, hogy V. Csaba nem más, mint Vojtekovszki Csaba, az MLSZ Heves Vármegyei Igazgatóságának vezetője. A Bodon FC ugyanis egy Heves vármegyében, Pétervásárán bejegyzett klub.

Az ügy háttere

Bodon Péter a Sportalnak kifejtette: 2020-ban az MLSZ helyi vármegyei igazgatóságán azt az információt kapta V. Csabától, hogy a jövőben átalakul a tao-rendszer, válságalapot fog létrehozni az MLSZ – emiatt minden egyesületnek be kell fizetnie a szövetség felé a klub által megpályázott összeg 10 százalékát.

Bodon lekéste a megbeszélt találkozó időpontját, de V. Csaba megnyugtatta, hogy a pályázatára megvan a szükséges támogatási összeg, a kívánt támogatás 10 százalékát, 5 millió forintot, pedig elkérte Bodontól készpénzben. A klub elnökének 2020. szeptember 30-áig bezárólag kellett volna megkapnia a határozatot arról, hogy egyesületük jogosult az 50 milliós pályázati összegre, de ez nem történt meg.

Úgy tudni, hogy Bodon később többször is kérdőre vonta V. Csabát, aki mindannyiszor azt ígérte, hogy utánajár a dolognak, de végül kiderült, hogy a Bodon FC nem is jogosult a támogatásra, és a már befizetett 5 millió forintot sem kapja vissza. 

Az augusztusi rabosítása után V. Csaba többször is keresett, hogy szeretné rendezni felénk a kárt, de azóta is csak húzza az időt, ráadásul úgy tudom, hogy több más vármegyei csapattól is szedett be ugyanígy pénzt támogatásért cserébe. Úgy tűnik, gyülekeznek a feje fölött a viharfelhők

– osztotta meg a Sportallal az elmúlt időszak történéseit a feljelentő Bodon Péter.

A sporthírportál kereste V. Csabát is, de ő nem akart nyilatkozni, az érintett vármegyei rendőr-főkapitányság pedig adatvédelmi okokra hivatkozva nem adott bővebb tájékoztatást az ügyben.