A Ferencváros fegyelmi eljárás alatt álló szakembert nevezett ki szakosztálya élére

2023.10.13. 10:44
Több mint 40 év után újra műkorcsolya-szakosztályt indít a Ferencvárosi Torna Club, mely élére Sebestyén Júliát nevezték ki, aki válogatott tanítványaival immár az FTC színeiben folytatja a munkát és egyben versenyzést.

A műkorcsolya-szakosztály 1982-ig működött a klubnál, most pedig, több mint 40 év után újjáalakul, vezetője pedig Sebestyén Júlia lett. A korábbi kiváló műkorcsolyázó kilencszer nyert magyar bajnokságot, négyszer szerepelt olimpián, a 2004-es Európa-bajnokságon pedig aranyérmet szerzett. Sebestyén több mint tíz éve saját klubjában, a Sebestyén KSE-ben edzette tanítványait, akik közül többen utánpótlás- és felnőttválogatott-szinten is eredményeket értek el. Most teljes csapatával – tehát 18 fővel – érkezett a Ferencváros kötelékébe. 

Sebestyén Júlia zöld-fehér színekben
Sebestyén Júlia zöld-fehér színekben
Fotó: fradi.hu

Nagy megtiszteltetés és nagy öröm, hogy a Fradi-család tagjai lettünk. Az elmúlt időszakban kiemelkedő eredményeket értünk el tanítványaimmal. Itt azonban nem szerettünk volna megállni, tovább akartunk fejlődni, ehhez azonban nagy lépés és profi háttér kell. Ezt a profi hátteret biztosítja nekünk a Ferencváros! 

– mondta Sebestyén Júlia a zöld-fehéreknek adott interjújában. Érdekesség, hogy Sebestyén ellen még májusban indítottak fegyelmi eljárást, amely jelenleg is zajlik, ennek ellenére nevezte ki szakosztálya élére az FTC. 

Mint ismert, a szakember állítólagos túl kemény edzői módszerei miatt több szülő fordult a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséghez, a válogatott Berei Mózes pedig állította, hogy Sebestyén betegen is versenyeztette tanítványait. Ennek ellenére a tréner minden vádat a mai napig tagad

Sőt, Galambos Rita edzőnő korábban arról beszélt, a gyerekek fizikai bántalmazásra, evészavarra, fenyegetésre, pánikbetegségre, megfélemlítésre panaszkodtak, pszichológus kellett, hogy foglalkozzon velük. „Saját szememmel láttam, hogy valakinek önmagát kellett pofoznia büntetésből” – tette hozzá.

A fradi.hu továbbá megemlíti, hogy Sebestyén Júlia és csapata a hétvégén, a péntektől vasárnapig a Vasas Jégcentrumban rendezett Budapest Trophy 2023 nemzetközi versenyen már ferencvárosi színekben indul.