Deutsch Tamás: Újabb 500 millió forint jut a magyar sportnak

2023.10.20. 17:34
A Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) HISZEK Benned Sport Programjának nyolcadik ütemében kiosztott 500 millió forintjából 43 észak-magyarországi kis- és közepes egyesület kapott támogatást – számolt be róla az MTI.

Egy nagy csapat a Sportegyesületek Országos Szövetsége, amelyet majd 900 sportegyesület, 6000 edző és 210 ezer sportoló alkot

– idézte Deutsch Tamást, a SOSZ elnökét a szerződések aláírásával egybekötött miskolci sajtótájékoztatóról szóló közleményben a DVTK.

Kiemelte: a sportprogram komoly múlttal rendelkezik, már a nyolcadik körben pályázhattak a kis- és közepes egyesületek, amelyek működését és gyarapodását segíti a program. Az eddigi hét pályázati körben 1,5 milliárd forintot használhattak fel az egyesületek közel 2200 támogatott program keretén belül.

A legfrissebb pályázati körben nagyot tudtunk előrelépni, ebben az ütemben összesen 500 millió forintot tudtunk felosztani, ami a második legnagyobb pályázati összeghez kepést majdnem duplázódást jelent. Idén ez az összeg két részre oszlott, 450 millió forint áll rendelkezésére a kis és közepes egyesületek számára, míg egy újonnan meghirdetett pályázati formában 50 millió forint a kiemelt vidéki sportegyesületi programba belépni kívánó szervezetek számára

– fejtette ki Deutsch Tamás.

Az eseményen elhangzott: az idei pályázati körben 41 észak-magyarországi kis- és közepes sportegyesület nyert támogatást, míg a kiemelt nagy egyesületi program előszobáját jelentő alprogramban további két sportszervezet, az Egri VSI és a Miskolc VSI, ami nagy súlyt jelent országos tekintetben is. Az egyesületek ezeket a forrásokat bármire fordíthatják, ami a munkájukat segíti, legyen az sportszakemberek fizetése, edzőtáborok szervezése, plusz versenyen indulás, sporteszközök beszerzése vagy sportlétesítmények működtetése.

A társadalom legkisebb és legfontosabb egysége a család, ugyanúgy a sporttársadalom legkisebb és legfontosabb egysége az egyesület

– tette hozzá Sántha Gergely, a SOSZ elnökségi tagja és a DVTK elnöke, aki szerint kiemelten fontos, hogy ezen a szinten rendben legyen a magyar sport szervezeti és finanszírozási oldalról, hiszen – mint mondta – minden sportoló gyerek onnantól kezdve sportoló, hogy belépett egy egyesületbe.