A 16-szoros világbajnok 63 évesen végleg visszavonul szeretett sportágától

2023.11.20. 22:09
Phil Taylor, a darts sportágának meghatározó alakja és legendája 63 évesen bejelentette, hogy végleg leteszi a nyilakat.

A 16-szoros világbajnok Taylor hétfői közleményében jelentette be, hogy a 2024-es szenioridény végén visszavonul, és nem lép többet táblához. Az angol legenda még 2018-ban lépett ki a PDC-ből, a világ legjobb dartsosait tömörítő szervezetből, az utóbbi években pedig szeniortornákon indult, de egyre kevesebb sikerrel. Most bejelentette, hogy jövőre még elindul a szenior-világbajnokságon, de aztán végleg leteszi a nyilakat. 

GettyImages-900352080
Fotó: Getty Images

Az lesz az utolsó világbajnokságom, és meg akarom nyerni. Keményen fogok dolgozni, mindent megteszek, hogy a lehető legfelkészültebben álljak fel a színpadra. Az idő nem nekem dolgozik, és ez lesz a megfelelő pillanat arra, hogy befejezzem, és átadjam a lehetőséget másoknak

– nyilatkozta Taylor hétfői közleményében. A 63 éves legenda még elindul a márciusra tervezett világbajnokságon, de a novemberi Masters lesz az utolsó, versenyszerű tornája, és búcsúzik szeretett sportágától, a dartstól.