Letöltendőt kaphat a kiskorúakkal szexuális viszonyt folytató magyar edző

2023.12.13. 11:50
A Fővárosi Főügyészség közlése szerint a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy harcművészetet oktató és masszázst is nyújtó férfi ellen, aki két, a felügyeletére bízott kiskorúval is a fejlődésüket veszélyeztető viszonyt folytatott; az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz.

A közlemény szerint az 51 éves férfi egy újpesti harcművészeti sportegyesület képviselője és vezetőedzője volt, aki emellett külön bérelt helyiségben masszázsszolgáltatást is nyújtott.

A férfi 2015-ben edzőként és masszőrként kapcsolatba került egy 14 és egy 15 éves fiúval. A vádlott a felügyeletére bízott kiskorúak sérülékeny érzelmi állapotát kihasználva a bizalmukba férkőzött, és éveken keresztül szexuális viszonyt folytatott velük, ráhatására a kiskorúak mással is szexuális kapcsolatba kerültek.

Emellett a vádlott alkoholfogyasztásra is rávette a fiúkat, és alkalmanként együtt italozott velük – tették hozzá. Mindezekkel a férfi veszélyeztette a kiskorú fiúk értelmi, érzelmi, erkölcsi fejlődését.

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a férfit kétrendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönbüntetésre ítélését, valamint azt is indítványozza, hogy a bíróság tiltsa el kiskorúakat érintő foglalkozások és egyéb tevékenység végzésétől, írja az MTI.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”