Fiatal sportolóknak ajándékozott könyveket az Index

DSC5320
2023.12.13. 16:05
Több sportegyesületnek ajánlott fel az Index könyveket karácsonyra – stílusosan A 184 magyar olimpiai arany története című kiadványt kapták meg az ifjú sportolók. Az ötszáz darab könyvet december 13-án adták át a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszodában.

Pilisvörösváron pezsgő a sportélet, számos sportegyesület működik, ahol kibontakozhatnak a fiatal tehetségek. Olyan egykori és jelenleg is aktív élsportolóval büszkélkedhet a város, mint Fazekas-Zur Krisztina kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok magyar kajakozó, Manhercz Krisztián olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Fetter György olimpikon atléta, rövidtávfutó és fia, Fetter Erik világklasszis kerékpáros, valamint Benkó Barbara magyar hegyikerékpáros olimpikon.

Idén karácsonykor több pilisvörösvári sportklubot is szeretett volna támogatni az Index egy igazi sportos könyvvel, ezért ötszáz darabot adományozott A 184 magyar olimpiai arany története című kiadványból a város ifjúsági egyesületeinek. Az ünnepi felajánlást az Oxigén Úszó- és Sportsuli vette át, de rajtuk keresztül több másik szakág sportolóihoz, így például kézilabdásokhoz, labdarúgókhoz és vívókhoz is eljutnak majd a könyvek.

A sport szeretete nagyon erősen él a pilisvörösváriakban, az ifjú tehetségek gondozása sokunk szívügye. Köszönjük ezt a szép, színes és gazdag kiadványt, biztosak vagyunk abban, hogy örömmel forgatják majd városunk növendékei, hiszen olyan sportsikerekről olvashatnak, amelyek motiválhatják őket ezen a nagy kitartást és elszántságot követelő úton. Bízunk benne, hogy a jövőben sokuk neve feltűnik majd egy hasonló gyűjteményben, addig is igyekszünk minél előbb eljuttatni ezt a különleges karácsonyi meglepetést sportegyesületeinkhez. Köszönjük Strack Bernadettnek, hogy koordinátorként segítségünkre lesz ebben

– mondta az átadón Bruckner Kata, az Oxigén Úszó- és Sportsuli egyik ügyvezetője.

A könyvadományt Pilisvörösvár alpolgármestere, önkormányzati képviselője, Strack Bernadett, valamint az Oxigén Úszó- és Sportsuli képviselői, Bruckner Kata ügyvezető és Gémes Tamás technikai vezető vették át Fekete-Szalóky Zoltán főszerkesztőtől.

„Nagyon örülünk, hogy ezzel a kiadvánnyal hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a sportoló gyerekek karácsonya színesebb legyen. Szerettük volna megmutatni a könyvvel azokat a nagy elődöket, akik példaképként szolgálhatnak számukra, illetve azt, hogy semmi sem lehetetlen, és előttük is olyan jövő állhat, amilyet megálmodtak. Sok sikert szeretnénk kívánni ehhez, valamint kellemes és meghitt ünnepeket!” – fogalmazott Fekete-Szalóky Zoltán, az Index főszerkesztője.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)