Messinek és Beckhamnek Luis Suárez sem tudott nemet mondani

GettyImages-1819259602
2023.12.22. 19:38
Hivatalosan is az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami játékosa lett az uruguayi támadó, Luis Suárez. A korábbi barcelonai kiválóság David Beckham klubjánál egykori csapattársai, Lionel Messi, Sergio Busquets és Jordi Alba társaságában fog játszani a 2024-es idényben.

A futballvilágban ugyan az átigazolási időszakban szinte bármi megtörténhet, a David Beckham által alapított és részben tulajdonolt Inter Miami labdarúgócsapata az év elején vélhetően nem gondolta, hogy a spanyol Barcelonával sikert sikerre halmozó Lionel Messi mellett a korábbi katalán közönségkedvencek közül Sergio Busquets és Jordi Alba is csatlakozik az észak-amerikai együtteshez. Ráadásul a névsor pénteken még tovább bővült, ugyanis a legutóbb a brazil Grémio-t erősítő,

uruguayi Luis Suárez is csatlakozik az MLS-együtteshez, új csapata hivatalosan is bejelentette érkezését. Suárez ezúttal is a 9-es mezben fog játszani. 

A klub bejelentése szerint a 36 éves játékos egyelőre a 2024-es szezonra írt alá Miamiban. Vele már négy fősre duzzadt az exbarcelonai futballisták száma a 2018-ban alapított fiatal klubnál. 

Mindent megteszek, hogy boldoggá tegyem az Inter Miami szurkolóit, izgatottan várom, hogy újra találkozzak a barátaimmal, és megismerjem az új társakat és a stábot

– mondta az aláírást követően Suárez, aki szeretné trófeákhoz segíteni új klubját.

Az uruguayi csatár 2014 és 2020 között az FC Barcelona kulcsfigurája volt, ahol számos címet nyert és rekordokat döntött. A spanyol óriásokkal nyert egy UEFA Bajnokok Ligáját, egy FIFA-klubvilágbajnokságot, négy spanyol bajnoki trófeát, négy Király-kupa címet, egy UEFA Szuperkupát és két Spanyol Szuperkupát. Ez idő alatt összesen 195 gólt szerzett és 113 gólpasszt adott a 283 meccsen.

Suárez katalán időszakát megelőzően négy szezonon keresztül kiemelkedő szerepet kapott Liverpoolban, egyszer megnyerte az EFL-kupát, majd az Atlético Madriddal egy spanyol bajnoki címet szerzett. A Liverpoolban 133-szor lépett pályára, 82 gólt és 46 gólpasszt jegyzett, az Atlético Madrid színeiben pedig 83-szor lépett pályára, összesen 34 gólt és hat gólpasszt jegyzett. A csatár hazája történetének egyik legeredményesebb játékosa, jelenleg 68 góljával ő jegyzi a legtöbb gólt az uruguayi válogatottban. A La Celeste színeiben eddig 138-szor lépett pályára, ami a második legtöbb. 2011-ben Copa América címet nyert az együttessel. 

Suárez korábbi csapattársaival, Lionel Messivel, Sergio Busquetsszel és Jordi Albával fog együtt játszani az Inter Miamiban, négyesük együtt öt szezon alatt négy bajnoki címet, valamint egy UEFA Bajnokok Ligája címet nyert. 

(Borítókép: Luis Suárez Brazíliában játszott legutóbb. Fotó: Pedro H. Tesch / Getty Images)