Családjának, barátainak és saját magának is csalódást okozott a vb egyik esélyese

2023.12.23. 15:53
Dimitri Van den Bergh, a jelenleg zajló PDC darts-világbajnokság egyik sztárja péntek este váratlan vereséget szenvedett Florian Hempel ellen, méghozzá 2:0-s előnyből. A kudarc után érthető módon nagyon csalódottan nyilatkozott.

A világbajnoki ranglistán 15. helyezett belga játékost a világbajnokság végső esélyesei között tartották számon, de első mérkőzésén vereséget szenvedett. Van den Bergh a három nyert szettig tartó mérkőzésen már 2:0-ra vezetett Florian Hempel ellen, mégsem tudta kiharcolni a továbbjutást. 

Dimitri Van den Bergh
Dimitri Van den Bergh
Fotó: Getty Images

A mérkőzés egyik pontján sem éreztem azt, hogy én dominálnék, de azt sem, hogy szétcsúsztam volna. Megvoltak a lehetőségeim, de nem tudtam őket kihasználni, és nézd, itt vagyok. Százszázalékosan tudom, hogy csalódást okoztam a családomnak, a barátaimnak és magamnak is. Nagyon jó lett volna, ha meg tudom nyerni az első meccsem a vb-n 

– értékelt a belga dartsozó a Het Nieuwsblad című lapnak. Hozzátette, a vereség pozitív oldalát is látja, mivel így hosszú évek óta családja körében, szeretteivel töltheti az ünnepeket.

A PDC darts-világbajnokságon szombaton még tábla elé állnak a játékosok, majd három napos, ünnepi pihenőre vonul a vb, és december 27-én folytatódik.