Lezárul egy korszak, Tiger Woods véget vetett a több évtizedes sikersztorinak

GettyImages-1865276627
2024.01.08. 19:08
Tiger Woods bejelentette, hogy véget vet a Nike-kal való hosszú távú együttműködésének. A golflegenda döntésével bizonytalanná válhat a sportmárka jelenléte a sportágban.

A X-en közzétett bejegyzésében Tiger Woods megköszönte a Nike-nak a 27 éve tartó partnerséget, és egy fotót is megosztott, amelyen ő, az édesanyja és Phil Knight, a Nike alapítója látható.

Mint az NBC News írja, a nagy szakításról már néhány hete folytak találgatások, de Woods a múlt hónapban megrendezett PNC Championship előtt adott interjújában még cáfolta a pletykákat.

Az együttműködés a Nike számára sorsdöntő időszakban történt, mivel a vállalat részvényeinek árfolyama 2021 novembere óta mintegy 40 százalékot esett. A Nike 2016-ban kezdett eltávolodni a golftól, amikor bejelentette, hogy leállítja a golffelszerelések gyártását. 

A PGA Championship győztese, Jason Day a múlt héten jelentette be, hogy ő is elhagyja a Nike-ot és a sportruházatban viszonylag újnak számító Malbon Golfhoz igazol át.

A golf mai napig legismertebb és egyik legbefolyásosabb alakja, Tiger Woods 1996-ban, 20 évesen szerződött le a Nike-hoz, több százmillió dollárt keresve a partnerségen. Woods legutóbbi, 2013-ban kötött megállapodása a Nike-kal körülbelül 200 millió dollárt ért.

A Nike egyelőre nyilvánosan nem reagált a szakítás hírére.

Tiger Woods november végén tért vissza a versenyzéshez a Bahama-szigeteken található Albany Golf Clubban, hosszú kihagyás és műtétek után. 

A 82-szeres US Tour-győztes Tiger Woods még 2021 februárjában szenvedett súlyos balesetet, több helyen eltört a lába, és még az amputáció lehetősége is fennállt. Legközelebb a jövő hónapban vesz részt versenyen, méghozzá a Los Angeles-i Genesis Invitationalen.

Borítókép: Tiger Woods 2023-ban (Fotó: Mike Ehrmann/Getty Images)