Autóbalesetben meghalt a magyar padelsport kiemelkedő alakja

2024.01.29. 14:17
Autóbalesetben meghalt Diego Huber González, a magyar padel sport meghatározó alakja, Magyarország első profi padeledzője, közölte Facebook-oldalán a magyar szakszövetség (Hungarian Padel Association).

A tenisz és a fallabda elemeit ötvöző sportág, a padel első hivatalos hazai versenypályáit 2018. június 13-án adták át. A magyar szövetség aznap jelentette be, hogy sikerült szerződtetnie a Kanári-szigetek bajnokát, Diego Huber Gonzálezt. Az első osztályú edzőként beharangozott spanyol tréner később szövetségi kapitány lett Magyarországon.

A padelt párok játsszák egymással szemben egy 10x20 méteres „mini teniszpályán”, amit üvegfal és kerítés vesz körbe, s ezeket érdemes, sőt, fontos bevonni a játékba. Az új ütősportágban az erővel szemben inkább a stratégiának jut elsődleges szerep.

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy Diego Huber González tragikus hirtelenséggel, autóbalesetben életét vesztette. Diegót a szövetség saját halottjának tekinti, megemlékezésének időpontjáról később értesítünk mindenkit. Emlékét örökre őrizzük. Nyugodjon békében!

olvasható a Hungarian Padel Association közösségi oldaléán megjelent bejegyzésben.