Hetekig készültek rá, mégis összeomlott a válogatott jegyértékesítő oldala

2024.03.01. 10:56
Hiába vezették be az új rendszert, már rögtön az első megmérettetésen elhasalt a próbálkozás. A dühödt szurkolók elárasztották a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Facebook-oldalát. Órákat csúszik az értékesítés.

Óriási volt az érdeklődés ismét a magyar labdarúgó-válogatott 2024-es hazai mérkőzéseire, ezt már az előző napokból is látni lehetett, hiszen a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közlése szerint is több mint ötvenezer drukker regisztrált a megújult szurkolói klubba

Mint ismert: az MLSZ döntése értelmében idéntől pontok járnak a mérkőzésre járóknak, azaz a kezdeményezés értelmében azok részesülhetnek majd előbb a jegyvásárlásban, akik valóban ki is látogatnak a mérkőzésekre.

A kezdeményezés rendkívül pozitív fogadtatásban részesült, és a kedden elindult új szurkolói klubba több tízezren regisztráltak is. Ők elvileg péntek 10 órától vásárolhatták volna meg az idei öt hazai mérkőzésre szóló, jelentősen megdrágult bérletüket a Puskás Arénába. 

A magyar válogatott mérkőzéseire évek óta elképesztő a túljelentkezés, egy-egy hazai meccsre a 67 ezres Puskás Arénát akár kétszer is meg tudnák tölteni a drukkerek.

Így évek óta komoly harc és jelentős technikai problémák övezik a jegyvásárlást is. Emiatt vezették be már korábban a bérleteket, amelyekkel több hazai meccsre lehetett egyszerre jegyet váltani. Sokan bíztak benne, hogy az új rendszerben már nem kell ilyen fennakadásokkal szembesülniük, ám a jegyeket értékesítő oldal már a péntek 10 órás kezdés előtt akadozni kezdett, majd feltüntették, hogy karbantartás zajlik a honlapon. Épp akkor, amikor több ezren próbáltak meg egyszerre bérletet venni. 

Több drukker a kommentekben arról panaszkodott, hogy az oldal teljesen más szurkolók fiókjába dobta be őket, azaz belépve számukra teljesen ismeretlenek neve köszönt vissza. 

A technikai problémára az MLSZ is gyorsan reagált, és a jegyértékesítés kezdetekor le is fújták az egészet. A Facebook-oldalukra kitett közlemény szerint 13 órakor lehet ismét próbálkozni a bérletvásárlással. 

Frissítés:

Az MLSZ közölte lapunkkal, hogy gyorsan tudtak reagálni a problémára, és 13 óra után már zökkenőmentesen ment minden. Ennek köszönhetően péntek délutánra már több mint 30 ezren regisztráltak a megújult szurkolói klubba és több mint 10 ezer bérletet értékesítettek.