A Fradi sztárjátékosa Messi csapattársa lehet

D KOS20231029071
2024.03.06. 06:52
Egy izraeli sportlap szerint Mohammed Abu Fani, a Ferencváros játékosa könnyen elképzelhető, hogy az Inter Miami játékosa lesz.

A Sport5 című izraeli sporttelevízió honlapja szerint az amerikai bajnokságban, az MLS-ben szereplő Inter MIami csapata felfigyelt a Ferencváros izraeli középpályására, Abu Fanira. A háromszoros izraeli bajnok játékos szenzációs teljesítményt nyújt idén a magyar bajnokcsapatban, hiszen 

36 tétmérkőzésen már öt gólt szerzett és kiosztott 15 gólpasszt. 

A 25 éves Abu Fani 2023 júniusában érkezett a Ferencvároshoz. Első gólját az NB I-ben szeptember 30-án az MTK Budapest ellen 6–1-re megnyert találkozón szerezte. 

Az átigazolási ügyekben mértékadónak számító transfermarkt.de portál a 21-szeres izraeli válogatott Mohammed Abu Fani értékét 2,5 millió euróra becsüli. 

Az Inter Miami  csapata 2020 márciusa óta szerepel az amerikai profiligában, a Major League Soccerben. Hazai mérkőzéseit Fort Lauderdale-ben, a 18 000 néző befogadására alkalmas DRV PNK Stadionban játssza. A klubot a 2013-ban Miami Beckham United néven alakult tulajdonosi csoport irányítja. A csoportot David Beckham, Simon Fuller angol vállalkozó és a miami illetőségű bolíviai üzletember, Marcelo Claure vezeti, míg a japán Maszajosi Son és a MasTec 2017-ben kerültek a tulajdonosi körbe.

A csapat legnagyobb sztárja a 36 éves világbajnok argentin válogatott labdarúgó, Lionel Messi, aki 2023 júliusától az Inter Miami játékosa. A nyolcszoros Aranylabda-díjazott Messi mellett a csapatban játszik Sergio Busquets, Jordi Alba és Luis Suárez is. A csapat edzője az argentin Gerardo Martino, aki korábban a spanyol FC Barcelona vezetőedzője volt, de 2019 és 2022 között a mexikói labdarúgó-válogatottat is irányította.

(Borítókép: Mohammed Abu Fani, a Ferencvárosi TC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC–Újpest FC-mérkőzés után a Groupama Arénában, 2023. október 29-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)