Magyar parasportolók sikerei nemzetközi versenyeken

2024.03.16. 13:45
Sikeresen szerepeltek magyar parasportolók nemzetközi versenyeken: a paratriatlonos Mocsári Bence ezüstérmes helyen végzett Ausztráliában, míg a para-asztaliteniszezők spanyolországi világkupaversenyén két-két ezüst- és bronzérmet szereztek a magyarok.

Mocsári Bence ezüstérmet szerzett a paratriatlon világbajnoki sorozat idei első versenyén, az ausztráliai Devonportban – számolt be róla az Magyar Távirati Iroda.

Az elmaradt abu-dzabi világkupa után kicsit fáradtan, de megérkeztünk Devonportba és bíztunk benne, hogy megtartják a versenyt – mondta a Magyar Triatlonszövetség közösségi oldalán a sportoló. – Nyugodt, ideális edzéskörülmények álltak rendelkezésre, minden adott volt egy jó versenyhez. Az eredmény is azt mutatja, hogy sikerült a legtöbbet kihozni magamból. Igaz, volt egy kis technikai problémám, a futam közben leesett a láncom, amit egyébként nagyon gyorsan sikerült visszatennem, de ott 10-20 másodperc elveszett. Egyébként egy nagyon jó verseny volt, jól felépítettük az edzőmmel, Tóth Szilárddal, akinek itt is szeretném megköszönni a munkáját.”

Mocsári ezzel egyben értékes kvalifikációs pontokat is gyűjtött a paralimpiai kvótákért zajló versenyfutásban.

A para-asztaliteniszezők Costa Braván, Platja D'Aróban küzdöttek. Egyesben a paralimpiai bronzérmes, világbajnok Szvitacs Alexa ezúttal második, a kétszeres paralimpiai bajnok Pálos Péter pedig harmadik lett. Párosban is egy-egy ezüst és bronz jutott a magyaroknak: Szvitacs Csonka Andrással a második, míg a Bereczki Dezső-Arlóy Zsófia duó a harmadik helyen zárt.

A múlt heti olasz, majd a mostani spanyol világkupán voltak kiemelkedő mérkőzések és voltak olyanok is, amelyekben több volt. Mindent összevetve kilenc éremmel zártuk az elmúlt két hetet. Köszönjük a felkészítő és a versenyeken közreműködő edzők és segítők munkáját, valamint mindenkinek a szurkolást és a jókívánságokat, gratulációkat!

- idézte Vigh Zsolt szövetségi kapitányt a Magyar Asztalitenisz-szövetség honlapja.

A vk-sorozat két hét múlva folytatódik Lengyelországban, május végén pedig a Thaiföldön sorra kerülő versennyel zárul a küzdelem a párizsi kvótákért.

(Borítókép: Magyar Triatlon Szövetség Facebook oldala)