Sir Alex Ferguson újra azt csinálja, amihez a legjobban ért

2024.03.16. 13:39
Sir Alex Ferguson szíve csücske mindig is a lovak voltak, no persze a futball, a Manchester United és a jó borok mellett. A United menedzsere 2013. május 28-án, 71 éves korában vonult nyugalomba, de csak a menedzseri pályáról. Továbbra is versenyló-tulajdonos maradt, és hogy mennyire sikeres, azt egy friss győzelem is bizonyítja: csütörtökön Ferguson hétéves lova, Monmiral (amelynek résztulajdonosa az edzőlegenda) megnyerte Cheltenhamben a Pertemps Final nevű versenyt. És ha egyszer egy üzlet beindul: a következő futamot is Sir Alex lova, Protektorat nyerte.

Sir Alex Ferguson tizenegy évvel ezelőtti visszavonulása óta sem tétlenkedik, csak éppen a kétlábúak sportjáról átváltott a négylábúakéra. Persze a Manchester Uniteddel 13-szoros Premier League-győztes edzőlegenda régóta szenvedélyesen szereti a lovakat, és futja is neki arra, hogy legyenek márkás versenylovai. 

A 82 éves edzőlegenda csütörtökön életében először tudott nyerni lovával Cheltenhamben, a brit lóversenysport Mekkájában, és ha már egyszer sikerült, akkor rögvest duplázott is.

Először a Pertemps Hurdle Finalt nyerte meg Monmiral nevű hétéves pej heréltjével, amely pedig nem számított esélyesnek, olyannyira, hogy a bukik 1 a 25-höz adták a győzelmét. A 14-szeres derbigyőztes tréner, Paul Nicholls neveltje Harry Cobden zsokéval a nyergében diadalmaskodott a nem egészen három mérföldes versenyben. 

Sir Alex érthetően majd kiugrott a bőréből, úgy örült. Húsz éve futtatja lovait Cheltenhamben, de most először sikerült győznie. Igaz, a ló nem egyedül az övé, többen birtokolják, de akkor is…

Ezek után Ferguson másik lova, Protektorat is győzött a Ryanair Chase nevű akadályversenyben, méghozzá hátulról előzve, hatalmas hajrával. Így: 

Protektorat kilencéves pej herélt, Dan Skelton a trénere, Harry Skelton a zsokéja.  

Ez akkora siker, mintha megnyertem volna a Uniteddel az FA-kupát – nyilatkozta Ferguson. – Most már az 1999-es triplázás jár az eszemben, amikor megnyertük a Premier League-et, az FA-kupát és a Bajnokok Ligáját. A lovin is triplázni akarok.