A rendőrség megerősítette: öngyilkos lett a Grand Slam-torna-győztes teniszező párja

2024.03.19. 20:50 Módosítva: 2024.03.19. 22:15
A rendőrség jelentése szerint öngyilkos lett Konsztantyin Kolcov korábbi profi jégkorongozó, a kétszeres Grand Slam-torna-győztes teniszezőnő, Arina Szabalenka párja. A gyilkossági csoport közleményében hozzátette, az idegenkezűség kizárható.

Mint arról beszámoltunk, meghalt Konsztantyin Kolcov, korábbi profi jégkorongozó, aki pályafutása alatt az NHL-ben is megfordult. A belorusz sportoló egy párt alkotott Arina Szabalenka teniszezőnővel, aki a világranglista második helyén áll. Kolcov Miamiban vesztette életét, ott, ahol a napokban rajtoló tenisztornán Szabalenka is pályára lép. 

A gyászhírt a Salavat Yulaev jégkorongklub is megerősítette – ahol Kolcov másodedzőként dolgozott –, arról viszont egyik hivatalos értesülésben sem volt szó, hogy mi okozta Kolcov halálát. Sajtóértesülések előbb autóbalesetet emlegettek, majd a belorusz média arról írt, hogy a tragédiát egy levált vérrög okozta. 

Ezzel ellentétben a helyi rendőrség megdöbbentő közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy Kolcov hétfő hajnalban öngyilkos lett. 

A Miami-Dade megyei rendőrsége azt közölte, hogy helyi idő szerint hétfőn 00.39-kor kaptak egy hívást, mely szerint a St. Regis Bal Harbour Resortban egy férfi kiugrott az erkélyről. 

A Miami-Dade megyei rendőrség és a gyilkossági csoport átvette Konsztantyin Kolcov úr nyilvánvaló öngyilkosságának nyomozását. Nem gyanítható visszaélés

– idézte a közleményt a CNN. A 42 éves Kolcov gyakran utazott párjával tenisztornákra, a helyszínen szurkolva neki, így januárban a lelátóról élhette át, ahogyan Szabalenka megnyerte az Australian Opent. 

A 25 éves teniszezőnő 2021 óta alkotott egy párt Kolcovval, akinek előző házasságából három gyermeke született. Hétfőn még közös képet posztoltak a közösségi média felületein Miamiból. 

Szabalenka életében nem ez az első tragédia, öt évvel ezelőtt édesapját vesztette el tragikus hirtelenséggel: Szergej Szabalenka 43 éves volt. 

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 80-20-55-20-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu/

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-00-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu/