Meghalt az amerikai sportélet legendás alakja

2024.04.03. 09:21
78 éves korában elhunyt Larry Lucchino, az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Boston Red Sox korábbi elnök-vezérigazgatója. A halál okát egyelőre nem közölték.

Lucchino 2002 és 2015 között töltötte be az elnök-vezérigazgatói szerepet a híres csapatnál. Ez idő alatt a Red Sox háromszor (2004, 2007, 2013) nyerte meg a ligát.

A Netflix egy dokumentumfilmet is készít a 2004-es bajnokcsapatról, amely 86 év után az első csapat lett, amely 3–0-s hátrányból fordította meg a World Seriest.

2015-ben Lucchino csatlakozott a Red Soxot megvásárló csoporthoz, így a csapat elnöke és főtulajdonosa lett.

Mielőtt munkát vállalt Bostonban, Lucchino a Baltimore Orioles elnöke volt, majd a San Diego Padres elnök-vezérigazgatója lett. Lucchino még az Oriolesnál találkozott a gyakornok Theo Epsteinnel, akit San Diegóban is alkalmazott, majd 2002-ben kinevezte őt a Red Sox általános igazgatójának.

Lucchinót élete különböző szakaszaiban non-Hodgkin-limfómával, prosztatarákkal és veserákkal is kezelték, írja a CBS News.

A Red Sox és a sportvilág egy óriást veszített el. Larry egy látnok volt, akinek versenyszelleme és erős akarata új magasságokba repítette a sportcsapatokat, különösen a miénket

– búcsúzott Lucchinótól a Boston Red Sox a közösségimédia-felületein.