Hatalmas bukás volt a Baszk körversenyen, nyolc kerékpáros vágódott be a fák közé

2024.04.04. 17:53
Legalább nyolc kerékpáros csúszott le az útról néhány kilométerrel a cél előtt a Baszk körverseny negyedik szakaszán. Az érintettek, köztük Primoz Roglic, Remco Evenepoel és Jonas Vingegaard is nagy sebességgel zuhantak az út menti árokba.

Harminchat kilométerrel a Baszk körverseny negyedik szakaszának vége előtt csúszott le az útról legalább nyolc kerékpáros az egyik lejtmenetben lévő jobbkanyarban.

Az összetettet vezető Primoz Roglic, a második helyen álló Remco Evenepoel és a negyedik helyen álló Jonas Vingegaard is nagy sebességgel zuhant az út menti árokba a fák közé – írja a Nemzeti Sport.

Közülük a legrosszabbul Vingegaard járt, akit hosszú perceken keresztül ápoltak az út mellett, majd hordágyra, végül egy nyakmerevítővel mentőautóba tették. Primoz Roglic és Remco Evenepoel saját lábukon szálltak be a mentőbe, de Roglicot végül a saját csapata, a BORA–Hansgrohe autója vitte el a helyszínről.

Vingegaardon kívül Jay Vine-t is mentőautóba kellett tenni. A mentők elindulását követően a szervezők közölték, hogy a főmezőny tagjai neutralizálás hatálya mellett begurulnak a célba, míg a bukás idején a mezőny előtt két perc előnnyel haladó szökevénycsoport hat tagja mehet a szakaszgyőzelemért.