Rerkordszámú nevezés, új helyszínen a budapesti verseny

2024.04.11. 11:31
Rekordszámú nevezés érkezett a WDF Budapest Open versenyhétvégére, amit idén új helyszínen, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendeznek meg – jelentették be a Magyar Darts Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ezen a hétvégén, azaz április 13-14-én két bronzkategóriás WDF-ranglistaversenyt rendez a Magyar Darts Szövetség férfi és női versenyzőknek, míg ifjúsági korosztályban két ezüstkategóriás viadalra kerül sor. Idén új helyszínen rendezik meg az immár 2020 óta minden évben megrendezett Budapest Opent:

a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok ad otthont a versenyhétvégének.

A Budapest Openre rekordszámú nevezés érkezett: 48 női játékos, 247 férfi játékos, valamint 41 ifjúsági játékos és 52 paradartsos nevezett 25 országból. A versenyhétvége hagyományosan a pénteki bemelegítő párosversennyel kezdődik.

Szombat délután két kísérő versenyt is rendeznek, a Dorko jóvoltából open és amatőr kategóriában is megmérkőzhetnek a játékosok.

Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke kiemelte: Ihász Veronika és Tekauer Gréta a decemberi Lakeside-on rendezendő WDF-világbajnokságra való kijutás szempontjából fontos ranglistapontokat szerezhet. Tekauer Gréta nemrégiben a Feröer-szigeteken nyert meg egy ezüstkategóriás versenyt, amivel nagyot lépett előre a kelet-európai és a világranglistán is. Balázs Gábor szerint előfordulhat, hogy mindkét női versenyző ott lehet a világbajnokságon.

A férfiaknál Kovács Patrik áll a legelőkelőbb helyen a világranglistán, ő a legutóbbi világbajnokságon is ott volt. Balázs Gábor úgy látja, annyira erős a magyar férfi mezőny, hogy körülbelül tíz játékos közül kerülhetnek ki a potenciális kijutók.

Balázs Gábor arról is beszélt, hogy a hétvégi WDF Budapest Openre Magyarországra látogat Nick Rolls, a WDF főtitkára, valamint Robert Waterman, a WDF rendezvényekért felelős cégének (WDF Promotions) ügyvezető igazgatója. Ha megfelelő állami támogatás is érkezik, akkor már idén Budapest rendezheti meg a World Masterst, ami az egyik legrangosabb versenye a WDF-nek. A négy platina fokozatú viadal egyike, ez a legmagasabb kategória a Nemzetközi Darts Szövetségnél.